The St. Regis Dubai har precis börjat acceptera reservationer till den nyöppnade Imperial Suite, en svit som koster ungefär 150.000 kronor per natt att boka.

Hotellet har 52 sviter till att starta med, bland annat den 800 m2 stora Astor Ballroom, men den nyöppnade sviten kommer vara den största med sina 913 m2.

Sviten har två våningar och innehåller bland annat tre sovrum, ett gigantiskt vardagsrum, matsal där 12 gäster kan samlas, kontor, relaxavdelning och flera rum som kan användas för möten eller arbete.

St. regis Dubai3

Faiek El Saadani är hotellchef på The St. Regis Dubai, och han uttalar till pressen: ”Vi tycker det är spännande att kunna erbjuda den här sviten som är kronjuvelen i vår kollektion. När man beställer en vistelse här, kan man också få sin egen privata butler – det kan man inte på alla andra hotell i Dubai som har stora sviter”.

Svitens största sovrum har ett imponerande stort badrum med frittstående badkar, walk-in garderober både för honom och henne och ett separat rum som kan användas för att byta om eller kanske för att bättra på makeuppen.

När det nu finns 913 m2 att utnyttja, har förstås också de andra två sovrummen sina egna badrum.

St. Regis Dubai4

Ett centralt element i sviten är den spiralformade trappan mellan de två våningarna. Högst upp i sviten har man sin egen privata pool med utsikt över Dubai.

Hotellet öppnade så sent som november förra året och har totalt 234 rum.