Den 13 januari öppnade HTL Hotels sitt första hotell i Norge och inom kort väntas ett andra hotell öppna. Det första hotellet, tidigare Rica Hotel G20, har nu öppnat som HTL Hotels Grensen. Hotellet är beläget centralt i Oslo, inte långt från Stortinget och paradgatan Karl Johan. Det är även gångavstånd till både tunnelbana och Oslo centralstation där man finner flygplatståget till Gardermoen.

HTL Grensen har totalt 96 rum samt en lounge där det serveras frukost. Frukosten är inte inkluderad i priset men kan köpas till för 105 NOK. Samtliga rum är rökfria.

Under början av 2015 kommer även det andra HTL-hotellet i Oslo öppna, tidigare Rica Travel som återöppnar HTL Hotels Karl Johan.

HTL Hotels öppnade sitt första hotell i Stockholm i maj 2014 och är en systerkedja till Scandic. ”Less is more” är ledordet och fokus ligger på centralt belägna hotell med hög kvalitet till ett attraktivt pris. Även namnet HTL har en naturlig förklaring. Ursprunget ligger i ordet Hotel, men så har man skurit bort bokstäverna O och E och kvar blev HTL. Detta är symboliskt för exakt det man gjort för att skapa konceptet.

BusinessClass.se besökte våren 2014 det första hotellet på Kungsgatan i centrala Stockholm och fick en visning och genomgång av projektledare Madeleine Garenberg som arbetat fram konceptet. Du kan läsa artikeln här: Skandinaviens nyaste hotellkedja HTL Hotels – Ett annorlunda hotellkoncept

HTL Hotels Interiör

HTL Hotels Interiör

HTL Hotels Grensen hotell Oslo

HTL Hotels Grensen, Oslo

HTL Hotels Logo

HTL Hotels Logo