När Stockholms stad renoverar och utvecklar Östermalms saluhall, 2016-2018, byggs också ett hotell i en intilliggande fastighet som kommer att drivas av Hotel Diplomat AB. Det nya hotellet kommer att vara sammanbyggt med saluhallen och ha flera restauranger, matbar, cocktailbar och egen deli.

– Det känns både naturligt och spännande att få vara med och skapa en ny och attraktiv mötesplats i ett område där vi som familj har drivit hotell- och restaurangverksamhet i fyra generationer. Här bygger vi ett modernt hotell som kommer att sitta ihop med Östermalms Saluhall. Hotellet kommer att vara mer boutique och rikta sig till gästen som söker en levande miljö med fokus på boende och mat med hög socialtrivsel mitt i Stockholm. Upprustningen av hela kvarteret runt Östermalmstorg känns attraktiv för oss och Hotel Diplomat ser möjligheten att skapa en lillasyster i ett växande Stockholm, säger Anna Cappelen, ordförande och delägare Hotel Diplomat.

Hotel Diplomats nya lifestylehotell öppnar senvåren 2018.

Det nya hotellet kommer att ha 71 rum och sviter med varm, modern och ombonad inredning, senaste tekniken, konferensmöjligheter samt spa, enligt ett pressmeddelande.