När Jamie’s Deli öppnar den här veckan på Gardermoen är det stjärnkockens första restaurang i Norge som slår upp portarna.

”Vi är väldigt stolta och glada över det här. Menyn har satts ihop av Jamie själv, och bär en kvalitetsstämpel som är känd över hela världen” berättar Torgeir Kjos Sörensen, kommersiell direktör hos Avinor (som äger Gardermoen).

Jamie’s Deli har hämtat inspiration från det italienska sättet att äta på; där man äter god mat tillsammans och gärna med många runt bordet. Det finns ett stort urval av sallader, antipasti, pizza, sandwiches och olika kötträtter att välja på.

IMG_4629-1500

Det finns också nybakat bröd samt olika bakelser och desserter. Frukost serveras för de morgonpigga, och så kommer det finnas en rad olika varianter av kaffe. Jamie’s Italian Stratford”Ambitionen är att erbjuda våra gäster ordentlig mat i en modern men avslappnad miljö” berättar Morten Solberg-Nilsen från SSP (Select Service Partner). SSP kommer driva 29 planerade restauranger och caféer på flygplatsen. Dessa öppnar under året och nästa.Han är glad över att ha möjligheten att få öppna en ny stor restaurang på Gardermoen. Han är även övertygad om att de resande kommer välkomna denna nykomling.
”Alla rätter och allt som kommer serveras har noggrant utvalda ingredienser, och vi har medvetet använt små mängder salt och socker i det mesta vi kommer erbjuda. Hög kvalitet är viktigt både för oss och Jamie. Vi hoppas och tror våra gäster kommer uppskatta både hantverket och maten” avslutar han.

Jamie's Italian Stratford

Jamie’s Italian Stratford