Imponerande 104 hektar kommer den nya resorten uppta vilket gör det till en av de största i hela Mellanöstern och den första av sitt slag i Qatar. Resorten, Hilton Salwa Beach Resort & Villas, kommer ligga i vid Salwa Beach, 97 km från huvudstaden Doha i sydvästra hörnet av Qatar.

I hjärtat av resorten finner man hotellet som erbjuder 362 rum och villor, men det slutar inte där. Anläggningen kommer förutom själva hotellet även erbjuda en vattenpark, en lyxmarina, en yachtklubb, ett dykcenter, bio, ett shoppingcenter och ett flertal restauranger.

Hotellet består av 246 deluxerum i hotellbyggnaden varav 35 sviter. Två av dessa kommer vara presidentsviter på över 1000 kvadratmeter, flankerade av två små byar med familjevillor. Den ena byn har 32 villor med en eller två sovrum med traditionell arabisk arkitektur och en fantastisk utsikt över arabiska gulfen. Den andra byn har 84 lite större villor med upp till fem sovrum.

På hotellet kommer det även finnas ett 2800 kvadratmeter stort spa och health club, flera utomhuspooler, eventfaciliteter på över 3500 kvadratmeter samt 13 olika restauranger, barer och lounger.

Anläggningen utvecklas av Hilton Worldwide tillsammans med Al-Rayyan Hospitality. Ännu har man inte fastställt beräknat öppningsdatum.