Hertz öppnar i dagarna Sveriges första helt automatiserade biluthyrningstjänst. Det är kontoret på Sveavägen i Stockholm som blir digitalt.

Rent praktiskt innebär det att kontoret sköts mobilt och att registrering och fakturering hanteras automatiskt. Man hämtar ut sin bil med ett kreditkort och signerar med sin PIN-kod. Kontoret är öppet mellan kl 06 och 22 och kunderna kan boka, hämta och lämna sin bil när det passar.

– Det här är så klart en del i en större trend. Automatincheckningar vid flygplatser och obemannade bensinstationer är båda exempel där rese- och transportindustrin har digitaliserats och effektiviserats. Det är ett naturligt steg som har tagit lite tid, men nu är det äntligen här, säger Niklas Siljeblad, VD på Hertz Biluthyrning.

– Sverige är ett föregångsland, så vitt jag vet finns inte det här någon annanstans. Tidigare har det varit mycket fokus på bilarna, men nu är det framför allt service och tillgänglighet som är det viktiga. Kunderna vill kunna hämta och lämna sin bil när det passar dem, inte när kontoret har öppet. Där ligger vi i framkant i Sverige och det kommer vi att fortsätta med, förklarar Niklas.

Samtidigt görs en satsning på elbilar i Stockholm med nya Renault ZOE som nu finns att hyra. Det är en 100 procent eldriven halvkombi med en maxhastighet på 135 km i timmen. En laddning räcker ungefär 15 mil.

– Elbilar är ju inget nytt men det finns en helt annan infrastruktur för att ladda dem i dag. Det blir intressant att se hur stockholmarna tar emot detta. Är intresset stort så kommer vi att utöka utbudet, berättar Susanne Bergman, hållbarhetschef på Hertz Sverige.

De första Renault ZOE kommer finnas på Arlanda och vid kontoret på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm.

Hertz - Sveriges första digitala uthyrningskontor

Sveriges första digitala uthyrningskontor på Sveavägen i Stockholm

Foto: Hertz