Japanska arkitekten Kengo Kuma har storslagna planer om att öppna ett hotell översållat med gröna växter i Paris – och läget är mitt i stan.

Meningen är att växterna ska vara en markant del av den träbeklädda fasaden på hotellet. Arbetsnamnet är ”1 Hotel Paris” och man har tänkt att det ska ligga på berömda Rive Gauche eller Seinens västra sida. Byggnaden ska både bli ett landmärke och en grön lunga för närområdet.

kengo-kuma-architects-1hotel-paris-designboom-08

Träpanelerna har man tänkt ska arrangeras så att ögat luras, så även om huset i sig själv är rektangulärt kommer man uppfatta det som organiskt i formen.

Arkitekten Kengo Kuma vill att huset ska se ut som om det har formats av väder och vind, och meningen är också att så mycket solljus som möjligt ska kunna komma ner till gatunivå.

kengo-kuma-architects-1hotel-paris-designboom-08

Husets träfasad ska vara varm och inbjudande, och kombinerat med rostfritt stål får du ett både modernt och trevligt hus att närma sig och gå in i.

1-hotel-paris-kengo-kuma-associates-france-architecture-_dezeen_2364_col_7-1704x866

Ute och inne ska smälta ihop. Man har tänkt sig stora öppna platser med massor av dagsljus som naturliga samlingspunkter under dagen.

kengo-kuma-architects-1hotel-paris-designboom-06

På hotellet ska man känna sig mer som i en skog än på ett hotell – även om man råkar befinna sig i den franska huvudstaden. Rummen kommer vara enkla i stilen men många kommer ha egna balkonger ut till hotellets stora trädgård. En terrass uppe på taket är också planerad, med stora träd och massor av växter och blommor.

1-hotel-paris-kengo-kuma-associates-france-architecture-_dezeen_2364_col_9-1704x959

Du måste vänta i några år på detta fantastiska hotell. Man planerar att öppna 2022.

kengo-kuma-architects-1hotel-paris-designboom-04

kengo-kuma-architects-1hotel-paris-designboom-10