Vi fortsätter vår serie där vi uppmärksammar spännande hotell som öppnas under detta år. Den här veckan smygtittar vi på Four Seasons efterlängtade nya hotell i Napa Valley, som blir det åttonde Four Seasons-hotellet i Kalifornien och det allra första som inkluderar en vinodling och vingård.

Det nya hotellet är beläget i den norra delen av Napa Valleys berömda vinland, cirka en och en halvtimme med bil ifrån San Francisco. Hotellet ligger alldeles intill den charmerade staden Calistoga och bredvid den berömda vägen Silverado Trail.

Skjermbilde 2020-04-28 kl. 15.16.13

Four Seasons nya hotell inkluderar bland annat 85 rum, full-service spa, flertalet utomhus pooler, lokaler för evenemang och även en egen vinodling. Utöver detta erbjuds det flertalet matutbud, bland annat Truss Restaurant & Bar som med sin stora terrass och svepande utsikter över vinodlingarna är tänkt att bli en välbesökt plats för både lokalbefolkningen och turister.

Skjermbilde 2020-04-28 kl. 15.16.51

Hotellet är designad av Napa Valleys designer, Erin Martins. Interiören har en så kallad ”lantgård-chic-stil”, vilket i detta sammanhang betyder rustikt, elegant men ändå enkelt. De neutrala färgerna värms upp av en vacker belysning i rummen, och det är ett stort fokus på detaljerna såsom urvalet av textiler i den finaste kvalitén samt sänggaveln som är gjord av träskivor. Utöver detta har rummen en egen eldstad och privat terrass, där man kan njuta av ett glas vin samtidigt som man ser på solnedgången.

Skjermbilde 2020-04-28 kl. 15.17.18

Hotellet är omgiven av hundratals hektar vinodlingar och Four Seasons satsar på att skapa en minnesvärd och fängslande upplevelse för gästerna. Bland annat samarbetar de med den välkända vinodlaren Thomas Rivers Brown, som har fått berömmelse från bland annat vinkritikern Robert Parker Jr från The Wine Advocate, för att förvalta vinodlingen och vingården på plats.

Skjermbilde 2020-04-28 kl. 15.19.18

Gästerna kommer att få möjlighet att på nära hand utforska hela vintillverkningsprocessen i alla steg, från druva till glas. Vingården kommer bland annat att producera en begränsad samling av egenodlade Cabernet Sauvignon i framtiden.

Skjermbilde 2020-04-28 kl. 15.16.41

För den som är intresserad av att boka ett rum på Four Seasons Napa Valley, så planeras hotellet att öppnas i slutet av 2020. Däremot har Four Seasons ännu inte publicerat ett specifikt öppningsdatum.