Att välja rätt hotell känns särskilt viktigt när man bara har sex dagar på sig för ett besök i kulturens vagga. Vi valde mellan de kanske två bästa hotellen i Kairo: Four Seasons Hotel Cairo Nile Plaza och Four Seasons Hotel Cairo at The First Residence.

Det som gjorde att vi till slut valde Cairo at the First Residence var hotellets läge, rumsstorlek och att kunna äta riktigt gott. Delar av inredningen skulle kanske kunna beskrivas som lite passé men är ändå charmig.

Four Seasons Cairo at The First Residence är kanske inte lika lyxigt som andra Four Seasons hotell som vi har rescenserat, till exempel Four Seasons Hotel London at Park Lane eller den nya fastigheten vid Ten Trinity Square i samma stad. Men totalupplevelsen med maten, de generösa rummen och läget gjorde att vi trivdes riktigt bra.

Rumspriserna är också mycket fördelaktiga jämfört med andra Four Seasons hotell i storstäder världen över. Du får mycket för pengarna i Kairo, och vi kunde välja en fantastisk svit för ett pris som bara hade räckt till ett rum i markplan i London. Vår vistelse blev därför superbekväm.

Totalt betyg: 8

Läget (9)

Four Seasons Hotel Cairo at First Residence ligger på Nilens västra strand och är det topphotell i Kairo som ligger närmast de legendariska pyramiderna och sfinxen. För oss var läget perfekt, eftersom vi ville spendera flera dagar runt pyramiderna. Det tog 45 minuter med bil att ta sig till pyramiderna, och ännu längre under rusningstrafik. Avståndet till centrum är längre än för systerhotellet Nile Plaza, men eftersom det inte är dyrt att åka varken taxi eller Uber i Egypten var detta inget problem.

beliggenhet

Hotellet ligger mellan Nilen och den botaniska trädgården och Cairo Zoo, precis på motorvägen, vilket möjligen kan kännas lite jobbigt. Vi rekommenderar rum som ligger högt upp i hotellet, för att få lite avstånd till trafiken nedanför och för att få en fin utsikt mot pyramiderna. Sammanbyggt med hotellet ligger shoppinggallerian First Mall med tre våningar butiker och flera exklusiva varumärken. I samma byggnad finns också ett Las Vegas kasino för roulette, poker och blackjack och förstås spelautomater.

Rummen (8)

Vi valde en «City suite» (115 m2 /1,230 sq.ft.) för att få ordentlig med utrymme, lyx och bekvämligheter samt finare utsikt än om vi hade valt ett rum längre ner. Eftersom vi är vana vid de höga priserna på lyxhotell i många delar av världen, var det härligt att kunna välja denna rymliga svit för ett överkomligt pris. En «City suite» har ett stort vardagsrum med plats för ett matbord och ett skrivbord som vi använde flitigt under våra sex dagar. Sovrummet är också rymligt och har liksom vardagsrummet utgång till en stor balkong. Utsikten mot pyramiderna är hänförande. Eftersom vi var där på vintern och trafiken var lite störande använde vi dock inte balkongen särskilt mycket.

rom_cairo_4seasons

Det största av de två marmorklädda badrummen ligger i anslutning till sovrummet och har badkar och en separat dusch. Det var härligt med lavendeln för ett lyxigt bad och vi uppskattade också det fina badsaltet. Sängarna var mycket bekväma, precis som vanligt på Four Seasons. Vi saknade dock färsk is på rummet vilket man brukar få på andra Four Seasons hotell, men vi fick veta att vi kunde ha bett om det.

room_4seasons_cairo

 

Service (8)

Servicen var god under vår vistelse och personalen var vänlig. Vid några tillfällen fick vi påminna om att vissa saker saknades, som till exempel när Nespressokapslarna var slut. Men på det stora hela var servicen god och under frukosten var servicen till och med fantastisk.

cairo_4seasons_pool

Stil (7)

Four Seasons Hotel Cairo at The First Residence är ett klassiskt hotell med hemkänsla, trots den imponerande arkitekturen. Hotellet känns mer som ett boutiquehotell än Kairos andra Four Seasons hotell, Nile Plaza. De 269 rummen inklusive 50 sviter, är inredda i överdådig fransk empire med inredningsdetaljer i guld, grönt och rött samt förgyllda empiremöbler. Inredningen i både rummen och i den libanesiska restaurangen Aura kan kännas lite omodern, men det känns ändå ok.

stil_cairi_4seasons

På fjärde våningen finns en mycket stor utomhuspool med solbäddar och privata alkover där gäster kan slappna av och röka vattenpipa.

Mat och dryck (10)

Att äta på Four Seasons Hotel Cairo at First Residence är en fantastisk upplevelse. Om du så åt här varje dag skulle du uppskatta det. En annan gäst berättade att besöket på den libanesiska restaurangen var en av hans allra bästa matupplevelser. Vi uppskattade den också och åt där flera gånger, både i restaurangen och med rumsservice. Prova gärna den varma och kalla mezen som förrätt innan du fortsätter till de fina arabiska specialiteterna med kött och havets läckerheter.

dining_cairo_4seasons

 

Frukosten är på alla sätt enastående. Miljön är vacker och intim och det serveras en delikat buffé med egyptiska specialiteter. Du kan också beställa din frukost à la carte. Betjäningen är bra och anstränger sig för att du ska må bra och erbjuder specialgjorda lokala rätter. De kommer även med små gåvor.

image

På Nilen, precis nedanför hotellet, ligger First Boat, där det finns en nattklubb och restauranger som serverar brasiliansk och asiatisk mat. Tyvärr hann vi inte prova dessa denna gång utan sparar dem till nästa tillfälle. Vi kommer att återvända till Egypten och till Four Seasons Hotel Cairo at The First Residence!

Vem passar hotellet för?

  • Hotellet är perfekt för en lyxig semester i Kairo.

 

Vi älskar…

  • * Läget med närheten till historiska platser
  • * Den libanesiska restaurangen Aura
  • * Frukosten

 

BusinessClass.se hjälper dig att hitta de bästa hotellpriserna genom att jämföra priser på alla ledande hotell i en enda sökning. Klicka här för det bästa priset på Four Seasons Hotel Cairo at The First Residence.