Som en av de saker som dagens moderna resenärer efterfrågar allra mest, är det kanske överraskande att lyxiga hotellkedjan Four Seasons fram till nu har tagit betalt för trådlöst internet. Men nu ändrar man policy.

Från och med nu kan alla gäster som bor på ett Four Seasons-hotell surfa gratis, ja det gäller faktiskt alla som besöker hotellet kanske bara för ett möte eller ett besök i baren. Det kommer vara lätt att logga på, lovar hotellkedjan. När man nu erbjuder gratis wi-fi följer man i fotspåren på andra hotellkedjor som Hyatt, Hilton och Starwood, kedjor som också började erbjuda servicen tidigare i år.

”Vi har ändrat vår globala policy för att kunna erbjuda våra gäster en bekväm, snabb och stabil internetupplevelse, antingen de bor hos oss på hotellet eller besöker oss och uppehåller sig i våra allmänna utrymmen som i lobbyn, eller i en bar eller restaurang” berättar Scott Taber, som har titeln ”Senior Vice-President of Rooms” hos Four Seasons.

Four Seasons sjösatte en app tidigare i år, och ändringen har med appen att göra, berättar han: ”Vi vill att våra gäster snabbt och gratis ska kunna använda vår nya app när de är på hotellet eller i närheten, så det är ett sätt att öka användandet av den. Förutom att vår wi-fi är snabb och lätt att logga på, täcker vi hela hotellområdena. Det betyder att vi slipper för olika nätverk inne på hotellen som exempelvis ett nätverk i konferensavdelningen och ett annat på rummet. Våra gäster och besökare är välkomna att logga på med så många bärbara datorer, pekplattor och mobiler de vill, det finns inga begränsningar i antal.”

Det finns dock en liten begränsning i data: för dom som behöver mer än 20 MB under vistelsen för att ladda ner eller ladda upp stora filer tar Four Seasons ut en liten avgift.