Zika- och coronafritt alternativ till Kina

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Mikado, 27 Januari 2020.

 1. taxvalp

  taxvalp Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Tipsar om Kap Verde och Sao Tome & Principe (STP, flygplatsen TMS...) dit TAP brukar ha bra bonustillgång även med kort varsel. Kap Verde är ju inte helt Zika-säkert men det verkar bättre med STP, åtminstone om man ska tro CDC. Zika Travel Information | Travelers' Health | CDC

  Finns (omständlig) utresa ARN-TMS vid 17-tiden 28/2 och hem 7/3, allt i business för två.
   
  Last edited: 27 Januari 2020
  Mikado gillar detta.
 2. taxvalp

  taxvalp Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  ...och när vi ändå tänker utanför boxen så finns det bra awards till Madagaskar (TNR) den aktuella perioden. Zika-fritt! Dock ej malariafritt.
   
  Mikado gillar detta.
 3. Gus

  Gus Medlem

  Röstar också på Sydafrika. Att slippa jetlag är guld värt! Det sparar in nästan 4 semesterdagar menar jag. Dessutom är Sydafrika ett fantastiskt land och att bada med pingviner i Boulders Beach är oslagbart! :)
   
  Mikado och Karlssonskan gillar detta.
 4. Mikado

  Mikado Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Madagaskar verkar ju ascoolt men hade svårt att hitta bra hotell. Funderar starkt på Sydafrika, verkar lugnt med zika, bra väder, ingen tidsskillnad MEN hittar bara award i ekonomi på returen. Någon som kan hjälpa mig på traven?
   
 5. Mikado

  Mikado Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hade inte gjort min hemläxa ordentligt. Hittade ett par awards när jag sökte på United. Blir nog att ringa Tallinn i morgon och hoppas att de är bokningsbara för Eurobonus.

  Tips på upplägg för Sydafrika-resa, ca 7-8 dagar? Vi vill gärna hänga vid strand/pool och ta det lugnt, se annorlunda djur och kanske lite fin natur. Och bo på tjusigt hotell. Hittar bäst flyg till och från Johannesburg men kan åka inrikes på revenue.

  Förresten, någon som vet varför det är så höga skatter? Kostar nästan 5 000 för oss två. Tidigare har vi betalat dryga tusenlappen.
   
 6. JohanGE

  JohanGE Medlem

  Ort:
  MMX/CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi besökte Sydafrika förra året, och var väldigt fokuserade kring att åka till ett zikafritt land/område. Svårt att säga om något är helt riskfritt, men vi hade inga synbara problem åtminstone :D. Misstänker att det har med graviditet eller önskad graviditet att göra, och då borde detta resmål vara OK utifrån den aspekten. Sen finns väl en massa annan skit och risker så klart, men det gör det oavsett vart än ni åker.
   
  Mikado gillar detta.
 7. Börja med 3 nätter på nåt av hotellen i Sun City, 2,5 timme med bil från Johannesburgs flygplats. Hyr en robust SUV (ingen 4wd behövs och vanlig bil funkar på de större vägarna) och gör utflykter på egen hand i Pilanesberg, vildare än man tror men (jämfört med Kruger) närmare JNB och malariafritt.

  Flyg till Kapstaden och ta resten av tiden där, finns mängder med olika ställen att välja på beroende på intresse och smak, personligen gillar jag Winelands bäst, brukar vara torrare och varmare än ute vid kusten.
   
  Mikado gillar detta.
 8. Igorius

  Igorius Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det finns bra hotell på Madagaskar. Vi bodde en vecka på Home - Anjajavy, det rekommenderas starkt. Kan dock bli svårt att inrymmas i budgeten.
   
  Mikado gillar detta.
 9. Mikado

  Mikado Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nu är bokningen gjord, blev lite för snål med eurobonuspoängen (har tänkt skicka iväg mamma på en 60-årsresa så behöver spara lite) så det blir en vecka på Seychellerna. Har drömt om att åka dit länge så det blir bra tror jag. Däremot står Sydafrika på listan så sparar alla tips!
   
  jumbooze, NyfikenGrau, JohanGE och 2 andra gillar detta.
 10. SK989

  SK989 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har kikat på TMS med TAP tidigare och noterat att awardtillgången i business är ganska bra och priset i poäng också bra, men det verkar som TAP inte flyger widebody till Sao Tomé (dvs. inga businesstolar utan endast vanliga stolar med fritt mittsäte) och dessutom mellanlandar i Accra både dit och hem vilket gör resan riktigt lång och inte så bekväm...
   
  taxvalp gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×