Wizz Air börjar flyga inrikes i Norge?

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av 011430121, 6 Oktober 2020.

 1. Joanna

  Joanna Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det stämmer, och om mitt minne inte sviker helt och hållet så finner man att omkring 40% av SAS totala nätverk finns både inrikes, och utrikes till och från Norge.
   
  Last edited: 16 November 2020
  Brandforce gillar detta.
 2. Homer

  Homer Medlem

 3. Ja, deras beläggning har sjunkit rejält (även mot snittet) de senaste två veckorna.

  Det är väl dock så att strategin med expansion inte är för att tjäna pengar nu, utan att man har en kassa som tillåter bolaget att flytta fram positionerna tills dess att branschen återhämtat sig något.

  Inget snack om att det kommer ta år tills flygbranschen är lika stor som 2019, men det betyder ju inte att enskilda bolag inte kan växa i det vakum som bildas av andras konkurser och nedskärningar.

  Tror att detta, åtminstone marknadsmässigt, var helt rätt av Wizzair. Kanske springer de om självaste Ryanair, som ju vidare hålls tillbaka både av pandemi och leveransproblem.

  En sak jag saknar hos Wizzair är dock något som t.o.m Ryanair börjat med i begränsad omfattning: Anslutande flyg genom vissa hubbar.

  Mitt personliga problem är inte att jag villa ha anslutande flyg för nära ingen kostnad (reser så lite så då har jag råd att betala) men om Wizzair konkurrerar ut alternativen så finns inga flyg med anslutningsmöjligheter...
  Detta problem finns för flera Italienska öar sedan lågprisflyg konkurrerade ut Alitalia och även upphandlingar gick till aktörer av annan profil än traditionell.
   
  Thomasn och airac gillar detta.
 4. mha321

  mha321 Medlem

  Det där med anslutningar är ju ett av sätten norwegian slog sig in med. De sålde också utan anslutning och skrattade åt kunden som fick köpa ny biljett vid missat byte. Men allteftersom de kom in på marknaden slutade de med den typen av biljetter (och kund hantering i största allmänhet) och gick mer mot att bli som de andra. Å andra sidan gick de relativa priserna upp lite då, men de flesta verkade ta det.

  Å andra sidan kanske det var just den positionering som "mer än lcc mindre än nätverksbolag" som i slutänden gjorde att det inte gick ihop. Så länge man vinner så är nog tyvärr race to the bottom en ganska fungerande modell...
   
  airac och Palazzi gillar detta.
 5. Ja, det kan ju vara så att detta tummar för mycket på de nära obefintliga marginalerna. Wizzair har väl marknadens lägsta CASK, men jag skulle uppskatta om de inledde något som liknade Ryanairs "Connecting flights" i begränsad omfattning (Ryanair har väl via Rom, Bergamo och Porto).

  Egentligen skulle jag kunna tänka mig något än mindre komplicerat, som att sökmotorn bara föreslår fungerande anslutningar (säg mellan 90-240min) och att man ändå ansvarar för anslutningen sjäöv om man reser med handbagage. Skulle vara skönt att kunna se en föreslagen resväg utan att behöva leka med ITA-matrix, eller kolla avgångstider och sammanställa i ett excel :)
   
  Rickard_O gillar detta.
 6. Homer

  Homer Medlem

  Wizz Air kjører på – åpner tre nye ruter | Finansavisen
  Wizz Air åpner tre nye ruter i Norge og fremskynder oppstarten av allerede annonserte ruter,
  går det ifølge TDN Direkt frem av en melding fra selskapet torsdag.  Nye ruter

  Oslo-Haugesund
  Oslo-Kirkenes
  Oslo-Alta

  Fremskyndes

  Oslo-Stavanger
  Oslo-Narvik/Harstad
  Oslo-Ålesund
  Oslo-Bodø
  Trondheim-Stavanger
  Trondheim-Bodø
  Trondheim-Tromsø
  Tromsø-Bodø
  Tromsø-Stavanger


  Selskapet skal begynne å fly fra Oslo til en rekke norske byer 27. november, i stedet for tidligere varslede 17. desember.

  Rutene fra Trondheim og Bodø til flere byer begynner å fly 4. desember, to uker tidligere enn planlagt.

  De nye rutene vil ha oppstart mellom 4. og 18. desember.
   
  Palazzi gillar detta.
 7. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
 8. Moco

  Moco Medlem

  Nja, luktar snarare protektionism och att skribenten insinuerar att alla som flyger för Wizz automatiskt är lite sämre piloter. Utan att höja Wizz till skyarna tror jag inte att det nödvändigtvis är så enkelt. Då skulle man ju kunna säga samma sak om Ryan, som väl sett till säkerheten har ett mer eller mindre clean sheet? Om man bortser från inflygningar till Tromsö i höststorm, och istället ser till det faktum att det inom commercial aviation är relativt få olyckor, tyder ju det på att många piloter, oavsett bolag, ändå är ganska duktiga och bra tränade.
   
  palmen gillar detta.
 9. Tomas E

  Tomas E Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu stod det att det var en pensionerad flygkapten, således en äldre herre, men det här var ändå ett lite komiskt inslag i klagovisan, särskilt när det publicerats i en tidning som heter DN: :D
  Når Wizz Air sjefen tilkjennegir at selskapet har «et eget program som omskolerer kvinnelige kabinansatte til piloter», bekrefter det bare at nå er det ved å gå for langt. Det underbygger bare min overbevisning om at selskapets fokus ikke ligger i det flyfaglige, men kun dreier seg om økonomi.

  Den svenska tidning som heter DN hade eventuellt inte tagit in en sådan debattartikel. :rolleyes:
   
  Berglund och fcx gillar detta.
 10. Moco

  Moco Medlem

  Ännu bättre, jag missade det. Snabbkurs 2x45 minuter - från galley till att sköta landning i Tromsö. Garanterad upptagning och examinering av alla sökande.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×