Wifi / mobil ombord.

Diskussion i 'Övrigt' startad av Stefan Sandström, 16 April 2012.

 1. Min första tråd och jag sökte runt lite om detta ämne men hittade inte.

  Är lite nyfiken på vad medlemmarna här tycker om Wifi och mobiltelefoni ombord.

  Var på en EK A343 service mellan DXB-ACC för en tid sedan och blev vansinigt irriterad på han som satt/sov bredvid mig. Hans jäkla telefon ringde helatiden och han sov med hörlurar så fick klappatill honom var 20-30min för det ringde...

  Wifi ombord har jag länge användt både på British Airways 318 LCY-JFK och även inrikes inom USA och även för många år sedan på SK. Har ju alltid funkat helt ok även om prisättningen är lite "intressant". Men använde Wifi på DY mellan ARN-UME i torsdags och det var ju så segt så jag la ner.

  VX har riktigt bra wifi ombord, tillräckligt för man kan använda skype video och även ladda ner några torrents (dock blockat nuförtiden)

  Brukar wifi på DY funka bra?. Ni som flyger SK med det nya Wifi, funkar det bra?
  Mobil Telefoni ombord?, tankar?,
   
  Last edited: 16 April 2012
 2. nilsson

  nilsson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det finns väl i alla fall två olika tekniker. Inrikes i USA så använder planen mobilmasterna på marken. Internationellt så är det satellit, där latency brukar vara högre. Det hindrade inte en arbetskamrat från att spela World of Warcraft på SK till Tokyo 2005 (eller var det 2006?).
   
 3. India Alpha

  India Alpha Medlem

  Ort:
  ARN/OSL
  Land:
  Sverige Sverige
  internet är trevligt ombord, skulle klara mig helt utan, men klagar inte på accessmöjligheten. Dock är det alldeles för buggigt as is på sas. Och naturligtvis är det extra svårt för iphones/ipads.
  Däremot är telefoni helt överskattat. Men så är jag ju också förtjust i känslan att just vara onåbar och ostörd under flygtiden.
   
 4. Jag minns 2009 när VS hade på test. LHR-SFO, chattade med tjejen i några timmar och bokade även en flygning till SFO för henne... funkade klockrent. Märkligt att de avslutade testet.
   
 5. Moco

  Moco Medlem

  Upplever att wifi på Norwegian fungerar mindre bra/dåligt. Uppkopplingen må vara stabil, men det är så segt så och tålamodsprövande att man hellre gör något annat än att vänta på att det ska fungera dugligt. På SAS fungerar det mycket bättre och är faktiskt relativt snabbt.

  Visst måste utvecklingen gå framåt, men personligen ser jag verkligen inte att fri mobiltelefoni ombord är så positivt. Har en känsla av att det kommer att bli upphov till stor irritation passagerare emellan då den enskilda individens intressen, preferenser och ev. kulturella skillnader i dagens samhälle inte sällan överträder det som i folkmun kan kallas korrekt uppförande - speciellt då det kommer till just "telefonvett".
   
 6. kristofergustafsson

  kristofergustafsson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Om man nödvändigtvis ska prata i telefon gäller det väl att man får gå till ena änden av planet och ställa sig utanför dörrarna till kabinen, eller?
   
 7. TorbjornMieden

  TorbjornMieden Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  ja skulle spy galla över att lyssna på ngn snacka i mobilen el höra ringsignalen..då betalar jag hellre för att slippa
   
 8. ulagun

  ulagun Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Fick voucher från Lufthansa på min födelsedag med en timmes fri uppkoppling.
  Gratis, så jagf år väl pröva vid tillfälle
   
 9. Spersboda

  Spersboda Medlem  Har provat DYs Wifi, funkar fint. Att kunna ringa med mobilen ombord ser jag inte fram emot när det börjar bli vanligt.
   
 10. Erik Bernskiöld

  Erik Bernskiöld Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  WiFi är jag positiv till, men telefonsamtal m.m är inte lika trevligt tycker jag. Alltså gillar jag typ Lufthansas deal där sådant är blockat.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×