Vilket bonusprogram bör jag välja? (MLE)

Diskussion i 'Star Alliance' startad av MLE, 26 September 2013.

 1. MLE

  MLE Medlem

  Ort:
  LLA
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej, första inlägget sedan jag blev medlem igår, tidigare bara surfat runt på BC, fastnade främst för Jacobs
  reserapporter och nu är jag in här flera gånger om dagen. Som gröngöling får man verkligen oslagbar information från alla kunniga som vill dela med sig, tack för det!

  Är sedan tidigare ingen van resenär, ett par charter och inrikes/skandinavienflygningar har det blivit genom åren, mest på grund av att jag studerat på universitet efter gymnasiet, varken tid eller pengar för resa.Har dock alltid varit intresserad av att flyga/flygplan och resande. Nu när jag börjat arbeta är min förhoppning att kunna börja resa mer, därför undrar jag vilket bonusprogram jag bör välja? Får ursäkta om frågan varit uppe förr, sökt men inte riktigt hittat svar på min fråga. Anledning till att jag vill samla bonuspoäng är "why not" liksom, när man likväl reser/flyger är det väl lika och samla lite poäng på kuppen, har dock inga direkta mål med poängsamlandet förutom att kunna nyttja ex. lounges eller göra incheckning smidigare.

  Har planerat att möjligtvis flyga ARN-BKK i Business(THY) och då samla poäng samtidigt, nu till frågan, bör man satsa på Aegean Miles&Bonus då de har en relativit låg gräns för Guldkort?
   
  Last edited: 26 September 2013
 2. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Välkommen MLE. Din fråga har lika många svar som det finns alternativ. Tänker du uteslutande flyga ARN-BKK med Thai Airways, eller kommer ditt resande att utökas i framtiden? Vilken frekvens på resandet kommet du ha? Aegan ger som sagt guld till lång nivå och har fördelen att även discounted business class ger 200% intjäning.

  För att kunna ge ett mer utförligt svar bör du speca upp troliga resor N2Y och om du tänker dig att resa i Y, C eller F.

  SAS EBG är inte ett dåligt alternativ längre för dig om du reser enstaka turer till Bangkok kombinerat med mycket resor inom Norden.
   
 3. Sarcastrix

  Sarcastrix Medlem

  Aegean Miles & Bonus :cool:
   
 4. En fråga som också är intressant är vad du vill ha kortet / miles till?
  Är det för att samla så mycket poäng som möjligt för att kunna utnyttja bonusresor? (Olika bonusprogram ger mer eller mindre poäng tilldelning)
  Eller är det för att så snabbt som möjligt komma in på lounger? (Aegean ger snabbt lounge tillgång men deras egna rutter för bonus är dåligt)
  Kommer du att resa mycket från början eller kommer det mer efterhand? (Vissa bonusprogram har livstids giltighet på miles andra några år innan dom expire)


  Alla dessa tankar bör tas med i diskussionen.

  Lycka till!
   
  1 person likes this.
 5. MLE

  MLE Medlem

  Ort:
  LLA
  Land:
  Sverige Sverige
  Flyger nog för lite för att samla ihop till några speciella bonusresor, mer än kanske bonus inrikes, idagsläget iaf. Tanken är väl att börja resa mer allmänt, då jag oftast är fast på jobbet har jag tänkt mig 1-3 longhaul per år samt ett par shorthaul inom Europa och resandet kommer nog bli mer i efterhand, därför jag bland annat kollat på EuroBonus.

  Huvudsyftet till att samla poäng är väl att ha tillgång till Lounger, Prio check-in/bagage, därför jag kollat på Aegean, men har inte riktigt fått koll på hur länge deras gäller, är det 12mån för expire?
   
 6. MLE

  MLE Medlem

  Ort:
  LLA
  Land:
  Sverige Sverige
  Ursäkta att jag skrev slarvigt, syftade på att jag möjligen kommer att resa till Bangkok i november och tanken är då C, och vill då börja samla poäng "så fort som möjligt".
  Troliga resor jag kommer att genomföra nästa år är ett par resor till Asien(Ex. Malaysia/Singapore, Tokyo, Beijing), Y-C. Inom norden, ett par flygningar mellan LLA-CPH.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×