Vilket av följande lyxhotell i Osaka/Hakone/Tokyo rekommenderar ni?

Diskussion i 'Övriga hotellkedjor' startad av toer00, 29 Januari 2019.

 1. RobHK

  RobHK Medlem

  Ort:
  HK
  Land:
  Sverige Sverige
  Erbjudande som fanns på hotellets egen hemsida..
   
  micke gillar detta.
 2. Cartman

  Cartman Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag bodde senast nu i januari på både Peninsula & MO i Tokyo. Båda har liknande läge, mycket nära Tokyo station men om det är bra är subjektivt. Peninsula har stora, lyxiga och välservade rum, toppklass service & frukostmatsalen på våning 25 med utsikt över kejsarens palats slår det mesta. MO: det är nog sista chansen jag ger dem efter flera besvikelser i diverse städer. Ganska trött atmosfär, lite sliten matsal, långsam service, slut på vin, ingen pool.. Det enda klara övertaget på Peninsula var utsikten från bastun.

  Conrad i Osaka har ”businessläge” men staden är lätt att ta sig runt i. Häftig utsikt över stan men i min mening är det mer yta än substans. Överprissatt bar, ett mycket bra spa och stora trevliga rum. Jag testar dock Ritz Carlton nästa gång i Osaka. Om du kan tänka dig gå utanför lyx-scopet var The Flag i Osaka bra.
  Have fun!
   
  toer00 och Agö gillar detta.
 3. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Det ena behöver väl inte utesluta det andra? Personligen har jag väldigt lite tid till att resa privat idag (jämfört med för tio-femton år sedan), en annan ekonomisk situation (jämfört med för tio-femton år sedan), och andra preferenser (jämfört med för tio-femton år sedan) och väljer därför om möjligt denna typ av hotell. Radisson och Hilton bor jag på i tjänsten (om jag inte kan slippa övernattning), det är ren mekanik. Det finns en särskild WOW-känsla att ta hissen upp till Aman och slås av hur häftigt ett hotell faktiskt kan vara. Omväxling förnöjer.
   
  Hotelier, mackan33 och kajjan85 gillar detta.
 4. RobHK

  RobHK Medlem

  Ort:
  HK
  Land:
  Sverige Sverige
  Kul att höra dina tankar! Givetvis utesluter det ena inte det andra, få förunnat att va i den situationen att man kan dra på i princip max på alla fronter dock. Men som du säger om man gör kanske 1 resa per år, är det ju inga konstigheter för en välavlönad. Work hard play hard som dom säger här i Hongkong. Själv föredrar jag work hard, save hard.
   
 5. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Precis så är det för mig...
   
 6. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Om man ska spendera tid på hotellet är det det väl ännu viktigare att hotellet och rummet är trevligt. Alkoholen kan man ju köpa till rummet.
   
 7. toer00

  toer00 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Visst kan man sitta på rummet och "smygsupa"... ;) Åtskilliga äro de gånger när taxfree skumpan får ta hotellets skumpas plats i minibaren...
  Men det är lite trevligare att socialisera med folk i loungen plus att det brukar vara lugnare då många barnfamiljer väljer bort dessa rum som berättigar till lounge... och att varait ut en hel dag opå stan och komma tillbaka till "evening cocktails" och ta lite smått och gott inkl några glas äkta vara... det känns alltid lyxigt och trevligt... SPECIELLT i Japan där kvalité ofta är väldigt hög...
   
 8. toer00

  toer00 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ok kära BC - vänner... någon som har erfarenhet annars av just St Regis i Osaka?
   
 9. Jones

  Jones Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan saga att mitt besok i Japan (ej Osaka och Hakone dock) runt nyar fullstandigt forflyttade min syn pa hotellpriser - uppat pa skalan. Visserligen far val hela bokningen av resan betecknas som totalt omedveten, dvs inte hemmahorande pa detta forum, men anda. Vi lyckades boka ett acceptabelt men ganska trist hotel i Tokyo for 3500 kr/natten (Dai-ichi hotell), fullstandigt katastrofalt hotel i Sapporo for 3 500 kr natten (vi bytte hotell trots att vi fick betala anda), extremt prisvart hotel i Chitose for 900 kr/natten och sedan slutligen Hilton Niseko, Hokkaido, for 8 000 kr natten. Alla priser for 2 vuxna 1 barn inkl frukost, ingen lounge. Vart hotell nara flygplatsen i Chitose var det absolut mest prisvarda men darefter kommer Hilton Niseko for 8 000 kr natten. Sahar i efterhand hade jag hellre antingen betalat 8000 kr natten i Tokyo for bra hotell med lounge eller bokat ett riktigt budgethotell. Mellanmjolkvarianten passade oss inte riktigt.
   
 10. RobHK

  RobHK Medlem

  Ort:
  HK
  Land:
  Sverige Sverige
  Jones: Det känns ju oacceptabelt att betala 3500kr/natt och vara missnöjd.

  Min egen vy på ämnet: Jag har alltid tyckt att runt 2-2500kr/natt är smärtgränsen, Jag har inte direkt omvärderat det igenom åren, ifrån student-tiden till idag när jag är högavlönad. Har väl justerat upp nivån lite grann, men det är mest för att svenska kronan tappat i värde, lite inflation osv. För mig tror jag det beror på att jag aldrig imponerats av super-lyx till den nivån att jag är beredd att betala massor av extra för det. Jag tenderar att bo på lyxhotell i Asien, då man kan bo väldigt bra för 2000kr/natt där, sen bor jag på billigare alternativ i västvärlden. Dyraste hotellen jag någonsin bott på kostade 3200kr/natt, Langham hotell i NYC.

  Visst prisnivån är olika i olika länder, det får man ju acceptera. Om alla hotell kostar 4000kr+ i ett land får man ju utvärdera om man fortfarande känner att det är värt att besöka landet, jämfört med upplevelser i andra länder till betydligt lägre kostnad. T.ex. kan jag tänka mig att besöka Bora Bora, då får man ju svälja att det kanske kostar 5-6000kr/natt och är en del i beslutet om det är värt så mycket pengar för att se platsen. Men att frivilligt kliva upp på hotell som kostar 7-8000kr/natt när det finns bra hotell för 2000kr/natt, känns som pärlor åt svin (jag är svinet).
   
  Last edited: 1 Februari 2019
  KennethL, toer00, MrDollar och 4 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×