Senaste nytt

Vilken flygplats i världen har den finaste inflygningen?

Randy Marsh

Medlem
Håller med om LHR! Kommer speciellt ihåg en kvällsflygning med BA med en 767:a i somras. Perfekt flygväder hela vägen och perfekt sikt under landningen. Kaptenen beklagade att vi blev tvungna att cirkulera över nordöstra London i ca 20 min pga tät trafik. Eftersom jag inte hade bråttom gjorde det mig ingenting; en ren njutning att sitta där och se ut över skyskraporna i Docklands, OS-arenan och allt annat. En sån där kväll när man verkligen njuter av att flyga :)

BGO på en vacker sommardag när man kommer ner från Hardangervidda, följer Hardangerfjorden väst, sen nosen rakt norr mot landningsbanan..... Makalöst...

Absolut! Fast jag gillar när man landar från norr över Askøy om vädret är bra, så får man se både de södra delarna plus en sighseeingtur förbi centrum på vänster sida, förbi Laksevåg, Loddefjord och sedan över flottbasen i Haakonsvern. Fortfarande inte tröttnat efter 6 år i Bergen :)
 
Min favorit är Nice med snöklädda berg och turkost hav.
Nattetid är Miami mäktigt med ljusen längs kusten West Palm Beach - Fort Lauderdale - Miami Beach.
 
A

Aurora

Guest
Honningsvåg.... En skyfri dag. Å lande der - mens man sitter på jumpseat. Det er ikke ofte jeg sier det, men da sa jeg til pilotene: "Jeg er dødsimponert, hands down". Hehe. Svalbard er og en højdare.
 

dino_81

Medlem
Som den lokalpatriot man är röstar jag på Bromma.

Inflygning österifrån över Värmdö - Nacka - Södermalm och sedan in över Västerbron och västra Kungsholmen där jag kan spotta huset jag bor i - helt fantastiskt!
 

agehall

Medlem
Som den lokalpatriot man är röstar jag på Bromma.

Inflygning österifrån över Värmdö - Nacka - Södermalm och sedan in över Västerbron och västra Kungsholmen där jag kan spotta huset jag bor i - helt fantastiskt!

Bor på andra sidan om bromma och ställer jag mig på taket känns det som att jag skulle kunna ta på landningsstället på kärrorna som kommer ner.

Jag måste säga att jag nog tycker bäst om att se inflygningen till ARN. Inte så mycket för att den är vacker som att man vet att man är hemma igen. Finns nog inget som slår den känslan...
 

Palazzi

Medlem
Istanbul nattetid (förutom att man inte vill flyga nattflyg dit:p). Fantastiskt med de upplysta broarna över Bosporen och alla tända rislampor inne i staden. Känns verkligen som man ska landa i Sydostasien, trots det korta avståndet :)

På dagtid får man väl säga något spektakulärt, som t.e.x. Vagar Airport på Färöarna. Häftigt med de ensamma öarna som reser sig ur Nordatlanten :).
[video=youtube;g_5OXSnSsHI]https://www.youtube.com/watch?v=g_5OXSnSsHI[/video]
 

NotRyan

Medlem
Några av de som nämnts här redan är verkligen något utöver det vanliga, men jag måste få nämna en riktigt speciell som var hur vacker som helst.

Det var en riktigt solig och fin dag blå himmel inte ett moln. Vi kom från Luleå, flög in över Öregrund mot Arlanda. Då det var mitt i sommaren och banavstängning så fick vi vara med om något riktigt sällsynt, landning på bana 08 :) Det blev alltså överflygning över Arlanda, ut mot Mälaren, sedan vänstersväng tillbaka mot Arlanda för landning på 08. Det var otroligt vacker utsikt man bjöds på kan jag säga...

Mvh
/NotRyan
 

Kebalibre

Medlem
Generellt gillar jag inflygningar där flygplatsen ligger vid havet.
Brukar även roa mig med att försöka lokalisera mig vid inflygning till ARN, men den till BMA är så klart finare.

kdtsw8.jpg
 
Toppen