Vilken bonusprogram är bäst för oss?

Diskussion i 'Star Alliance' startad av mattley, 11 Juli 2015.

 1. Storsteffe

  Storsteffe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Beror ju lite var man reser också, generellt så har det mindre betydelse med status om man bara reser business. Jag skulle välja BAEC om du flyger mest västerut och Eurobonus(med vis tvek) om du reser österut/söderut mestadels. Allt baserat på min erfarenhet och resmönster dock och på användning av kopplade kort. Stor fördel om man flyger väldigt lite är dock att British Airways:s poäng "aldrig" förfaller om man har ett kopplat kort.
   
 2. mattley

  mattley Medlem

  Så jag har helt enkelt krediterat mina miles på fel program är vad du säger :p eller kan jag flytta över mina miles and more till eurobonus?
   
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Exakt. M&M är ett riktigt dåligt val för dig.
   
 4. mattley

  mattley Medlem

  Då har vi nästa fråga, vilken betalkort ska man ha, American express eller mastercard, jag har hört att american express inte fungerar överallt pga höga avgifter till handeln? Sen är ju American express inte direkt billigt per år.

  Jag läste lite på SAS hemsida men det framgår inte direkt att man kan använda sina poäng hos andra bolag .Jag menar kan jag boka flyg på lufthansa med mitt eurobonus-kort och få poäng för det som jag sen kan använda till en bonusresa hos lufthansa med eurobonus-poäng? Allt känns jävligt stökigt när man inte har sina poäng på "rätt" bolag. Jag kanske krånglar till det i onödan.
   
 5. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  AmEx ger fler poäng per spenderad krona än vad MC gör, men som du säger tar inte alla ställen AmEx. Vilket kort som är bäst för dig beror nog på ditt köpmönster. Du kan även kolla på tråden som handlar om Coop Med Mera mer.

  Gällande poäng så är det det som är grejen med en allians. Du kan ha Eurobonus-konto, tjäna poäng genom att flyga Lufthansa och ta ut poängen genom att flyga ANA. Det är här trickandet kommer in då olika bokningsklasser ger olika antal poäng beroende på vilket flygbolag du flyger samt vilket program du krediterar poängen till. Dessutom har EuroBonus låga "kostnader" vid uttag av EuroBonus-poäng för resa med SAS vilket gör det gynnsamt. Det finns som sagt inga enkla svar, det är sådant vi har forumet till :p.
   
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Du ska ha allihop.

  Du får nog ta och läsa igen... Det framgår rätt tydligt att det går hur bra som helst att boka med vilka bolag som helst inom Star Alliance.

  Visst är det lite struligare än om du vill boka med samma bolag som du har poängen hos, men är det viktigt om du ändå aldrig får ihop nog med poäng för att använda dem? Det är väl bättre att du får ihop poäng nog så att de går att använda på vettigt sätt.
   
 7. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Du kan även överväga att skaffa ett SAS Diners-kreditkort. Poängintjäningen är minst lika bra som hos AMEX, men Diners erbjuder ingen 2-4-1 voucher (=halva priset på en bonusresa) vid en viss årsspend. Diners är gratis första året om du inte har haft det de senaste tre åren.
   
 8. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  SAS hade en väldigt bra kampanj i torsdags då man kunde flyga till Hong Kong för 3000 kronor i economy, den resan ger 9000 poäng tilL Eurbonus (om man inte har status). Dvs gör 5 sådana resor (gick att boka från september till mars) så har du ett guld inom star alliance.
  Total kostnad 15.000 kronor

  Med flexibilitet och koll på när det är kampanjer så kan det bli väldigt billigt att flyga in ett guldkort. Resa med SAS till usa på billigaste ekonomi-biljett och sedan uppgradera till plus/business med optiontown kan också vara ett "billigt" sätt att få in mycket poäng.
   
 9. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Räcker väl med SAS AmEx Elite och 3 R/T till HKG...
   
 10. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja det skulle också fungera och går ju lite snabbare att fixa.
  18.000 poäng för 2000 kronor extra kan dock vara en bra deal också.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×