Vilken är din favoritresebyrå och varför?

Diskussion i 'Övrigt' startad av Erik Bernskiöld, 14 Januari 2012.

 1. Erik Bernskiöld

  Erik Bernskiöld Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Artikelserien under sommaren och sensommaren med bästa resebyrå online har jag funderat på vilken resebyrå som folk håller som favorit. Alltså en sådan man kontaktar med sitt specifika behov. ;)

  Oftast går ju resorna och boka utan problem på nätet, men sen dyker ju undantagen upp!

  Så vilken resebyrå föredrar du och kanske framförallt, varför?
   
 2. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Jag har inte hittat någon resebyrå än som uppfyller de krav jag har på en anständig resebyrå. Tips emottages mycket gärna.

  Vad jag tycker är riktigt illa är att en hel del resebyråer inte återbetalar några pengar för inställda resor fastän biljetten är avbokningsbar! Jag har varit med om att de kräver att man köper avbeställningsskydd (sic) för att gå med på att göra återbetalningar. Betyder detta att de återbetalar biljetten till sig själva om man avbokar utan avbeställningsskydd? Detta har blivit ett grundkrav för mig: se till att de faktiskt följer biljettens alla regler.

  En annan sak jag ogillar är hur många resebyråer som står på flygbolagens sida istället för kundens. Vid inställda flyg har alla EU-passagerare grundrättigheter, något som är lätt att lära sig för alla resebyråanställda. Dock brukar de flesta resebyrå ofta istället bara vidarebefordra flygbolagens ombokningsförslag, även om kunden har rätt till något mycket bättre.
   
 3. Jacob

  Jacob Medlem

  Jag har inte heller hittat någon direkt favoritresebyrå, någon som ligger på min "nivå" och som har viljan och kompetensen att nå upp till denna nivå.

  Bokar det mesta online via Expedia eller direkt via flygbolagen. För bokningar som kräver en fysisk resebyrå har jag fortfarande inte hittat någon i Sverige som jag fastnat för. Gällande jobbresor förväntas vi använda den resebyrå företaget har avtal med som även den inte står ut särskilt mycket. Oftast går det dock att komma runt med att boka själv och lämna in kvitton.
   
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Riktigt bra resebyråer finns nog inte längre. Nästan oavsett vilken man använder så tenderar de att försöka "optimera" istället för att göra det man ber dem om.

  I största möjliga mån försöker jag boka mina resor själv direkt via flygbolagens hemsidor, för att slippa mellanhänder. Ibland, när det är komplicerade rutter (circle-trips där allt inte kan bokas med ett bolag/allians) så brukar jag knåpa ihop exakt vad jag vill ha mha expertflyer och KVS och sedan terrorisera en lokal resebyrå tills dess att de bokat såsom jag vill ha. Brukar ta 10-20 mail och ett par dagar, inte helt optimalt.
   
 5. Erik Bernskiöld

  Erik Bernskiöld Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag hade hoppats att jag var ensam med att inte ha hittat en resebyrå som kunde gå under benämningen "bra". Tråkigt värre! Hoppas att någon kanske kommer med en ljusglimt. Det är ju de där gångerna man har en komplicerat biljett som man gärna skulle ha ett bra ställe att alltid gå till...

  Nåväl. Låt oss hoppas!
   
 6. Unicornone

  Unicornone Medlem

  Ort:
  Vikbolandet
  Land:
  Sverige Sverige
  Själv är bäste dräng?
   
 7. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kontaktade faktiskt Amadeus för att försöka se vad det skulle kosta att bli en egen resebyrå. Säljaren jag fick tala med kunde öht inte förstå att jag och flera i min omgivning inte tyckte vi fick den service vi vill ha av befintliga resebyråer...
   
  2 personer gillar detta.
 8. TorbjornMieden

  TorbjornMieden Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  jag brukar den fiman har avtal med även privat och dom är sjukt duktiga både på jobbsidan och när jag bokat privatresor.
   
 9. Jag gjorde likadant för många år sedan!
  Då kostade deras billigaste package den nivån som min ekonomi inte klarade av, tyvärr.

  Annars hade jag kunnat erbjuda resebyråtjänst till flygnördar. ;)
   
 10. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag såg inte kostnad som ett problem då jag misstänkte att vi lätt skulle kunna skrapa ihop 10-15 pers här som lätt skulle kunna betala en summa för att bli delägare i sin egen resebyrå...
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×