Vilka bolag går under i Coronas spår?

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av Traveller, 15 Mars 2020.

 1. varva77

  varva77 Medlem

  En konkurs av det här slaget brukar ju innebära att något i någorlunda samma skepnad lever vidare ändå... typ Swissair-Swiss, Sabena-Brussels. Sedan finns det ju som sagt andra likt Alitalia där det är mer eller mindre omöjligt att redovisa vad som hänt senaste 20 åren. Olympic hade väl också ett antal turer fram och tillbaka innan de slutade som nån form av dotterbolag till Aegean, dock flyger de ju fortfarande några Bomardier i egna färger.
   
  Berglund och rosenstam gillar detta.
 2. Malta Air, en av de större operatörerna i Ryanairs Holding-verksamhet, tvingas nu varsla. "Bara" 15% av de anställda får gå iom detta första besked, men det är en negativ signal för Ryanair. Ryanair's Maltese subsidiary begins COVID-19 layoffs - ch-aviation

  Malta Air är också den av de större aktörerna i den struktur som nu är: Ryanair, Ryanair UK, Lauda, Buzz och Malta Air.

  Mycket negativa besked för Ryanair på sistone, men koncernmodern har väl dock en annan kassa än dotterbolaget i fråga. Största konkurrenten expanderar i öst och väst när de själva står på marken, de tvingas till varsel och flygplansleveranserna låter sig dröjas.

  Ska man se allt i en helhet är det väl dock ändå så att andra bolag ryker före Ryanair, och att man därmed får marknadsandelar till skänks när man väl är tillbaka. Frankrike gav ju t.e.x just bort halva inrikesflyget när man iom räddningspaketet förbjöd Air France att bedriva inrikestrafik där tågtrafiken hade kortare restid än 2h30min. Med franska snabbtåg är inte mängden sådana linjer helt obetydlig.
  Att Lufthansa och SAS räddas är kanske inte heller något som straffar Ryanair, som säkert inte har en helt gemensam kundgrupp (om än en liten del).
   
  henrik l och Brandforce gillar detta.
 3. Homer

  Homer Medlem

 4. LPC123

  LPC123 Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
 5. mha321

  mha321 Medlem

  Fast Lufthansa har väl rätt länge sagt att de inte klarar sig utan statsstöd. Under de förutsättningarna är det väl ändå rätt tveksamt att bolagsstämman inte säger ja. Att gå ut med det igen nu är nog en ren förhandlings/påtryckarteknik inför det mötet.
   
  LPC123 gillar detta.
 6. Davvelavve

  Davvelavve Medlem

  Ort:
  Kungsbacka
  Land:
  Sverige Sverige
  Ryanair har väl en hel del 737-max på beställning med. Blir ju tråkigt om dom inte kan använda dom.
   
  Palazzi gillar detta.
 7. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Några tweets längre ner i flödet är ett klipp från IATA om åtgärder för att flyga säkert. Det känns ju inte som om det kommer vara så "roligt" att flyga under en period framåt och även om gemene man inte tyckte det tidigare heller finns ju risken att fler drar sig för att resa vilket i sin tur kommer leda till att ett antal bolag får det tufft.
   
 8. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Qantas säger upp minst 6000 anställda (ca 20% av alla anställda) enligt TT
   
 9. varva77

  varva77 Medlem

  Så vilka har egentligen gått under än så länge,? De flesta verkar ju klara i sig nån form av vilande form/skurit ner extremt eller avvecklat vissa dotterbolag typ Norwegian, Cityjet, Level, Lufthansa har väl också lagt ner vad det nu hette? Flybe finns väl inte i nån form eller andra i färger längre men annars är väl de flesta kvar varumärken kvar?
   
 10. Verkar som om EL Al klarar sig antingen genom ”nationalisering” eller Amerikansk-judiska investerare.
  Inte så oväntat med tanke på att landets situation såklart göra att man inte kan förlita sig på flygbolag i den direkta omgivningen.

  We Now Know Who's Looking To Bid For El Al - Simple Flying
   
  Thomasn gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×