Veolia ute till försäljning

Diskussion i 'Andra transportmedel' startad av Palazzi, 16 Februari 2013.

 1. Tysk media uppger idag att den franska transportkoncernen Veolia planerar att avyttra flertalet av sina underdivisioner. Veolia bedriver persontrafik i nästan alla Europeiska länder, men har sedan tidigare sålt dotterbolagen i Norge och Danmark.
  Nu planerar Veolia en försäljning även av den svenska och finländska verksamheten, vilket innebär att de helt släpper greppet om Skandinavien. Även verksamheterna i Tyskland, Belgien och Holland ska vara aktuella för försäljning.

  Veolia vann bara för några dagar sedan upphandlingar om persontrafik i Småland, på bland annat den välkända Krösatågslinjen.

  Uppgifter om försäljning (på tyska): Käufer für Veolia Verkehr gesucht
  Upphandling av småländsk tågtrafik: Veolia Transport vann upphandling | Järnvägsnyheter.se
   
  2 personer gillar detta.
 2. Moco

  Moco Medlem

  Veolia får gärna sälja och dra. Dem har bara mjölkat i alla år under en rad olika namn. Precis som i så många andra franska företag så har ondska varit ett ledord i deras verksamhet. Norrlandståget, som under en tid gick under benämningen "bajståget" p.g.a. hygienen och underhållet av vagnarna, är bara ett av många exempel på systematisk misskötsel av sitt uppdrag. Inget tack, bara hej.
   
 3. Nu har den aktiva "jakten" på köpare börjat: Ledare: Exit Veolia Transport


  Jag tror inte att försäljningen blir lätt... Bussdelen kanske fungerar, men tåget blir svårare. Det har ju visat sig otroligt svårt att rubba det svenska järnvägsmonopolet, trots att det nu tillåts.
  Troligen beror det väl på att man behöver en större aktör som verkligen satsar helhjärtat, och inte bara ett gammalt nedslitet tåg...
  Konstigt att INGEN vill bedriva tåg i Sverige som annat en entusiastverksamhet (läs "Blå tåget"). Italien, Österrike, Schweiz, Tyskland, England, Holland, Belgien mfl har alla nya privata aktörer på marknaden.
   
 4. Ny vändning! Veolia upphör helt med trafiken i Sverige. Beslutet omfattar såväl tåg som buss-linjer.

  Flertalet år av förluster gick inte att hantera, och potentiella köpare lyste med sin frånvaro.

  Förutom något lägre priser lär väl ingen sakna produkten som fått öknamnet "bajståget" för att vagnarna oftast ser skitiga och ostädade ut.

  Länk: http://www.sydsvenskan.se/sverige/veolia-lamnar-efter-forlust/
   
  1 person likes this.
 5. Marcus_R

  Marcus_R Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Ska bli intressant och se hur detta utvecklar sig. Min förhoppning är att just sträckan Göteborg - Köpenhamn blir betydligt vassare än det Öresundstågen har kunnat leverera.
   
 6. Toby

  Toby Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Men äntligen! Som sagt så var ju Norrlandståget rena rama skiten!
   
 7. Fredrik Thurfjell

  Fredrik Thurfjell Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  I December återvänder SJ Snabbtåg till Göteborg-Malmö. 7 avgångar per dag med blandat X2000 och de nya X55, restid 2h30min. Under sommaren förlängda till Köpenhamn.

  Öresundstågen kommer inte påverkas av en eventuell försäljning. Dels så är Veolias avtal enbart ett interimsavtal och ny upphandling är på gång där resultat väntas under hösten. Dessutom så kommer en försäljning av den här typen närmast innebära nytt namn men befintlig verksamhet övertas.
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×