Varför visar SAS inte sina lägsta priser?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av taxvalp, 4 Januari 2014.

 1. taxvalp

  taxvalp Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har flera gånger noterat att SAS lägsta priser under kampanjerna är lägre på bokningssidan än i annonserna på sajten och i övriga medier. Några tior eller någon hundralapp till kundens fördel brukar det ofta skilja.

  Kollade nu på resor till USA i vår och såg att priserna är signifikant lägre än dem de använder i kampanjerna. Jämför priset i erbjudandet (som legat på sajten ganska länge nu) och priset i bokningsrutan nedan:

  image.jpg
  image.jpg

  Hur kan det vara så här? Varför visar SAS inte sina lägsta priser, i synnherhet i dessa Norwegian-dagar? Är det rent slarv? Jag är varm SAS-anhängare och vill dem väl - men att ha fel prisuppgift åt för försäljningen "fel håll" i marknadsföringen kan väl knappast vara smart?

  (Beklagar de stora bilderna men jag lyckas inte förminska dem i paddan)
   
 2. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  En anledning skulle kunna vara att det inte finns tillräckligt många biljetter till det lägre priset som kanske dessutom är en kvarleva från en tidigare kampanj. Det är ju förbjudet att marknadsföra ett lägstapris om det är allt för få biljetter tillgängliga till det priset.

  Sen att LCC kanske inte är de allra bästa på att följa dessa marknadsföringsregler. Men jag tror att SAS har förstått att kunden blir mest förbannad över att se ett marknadsfört lågt pris som sedan inte går att boka mer än något enstaka datum.

  Personligen uppskattar jag att veta att NÄR SAS annonserar ett lågt pris så går det faktiskt också att boka detta inte bara en dag utan oftast under hela kampanjperioden. Så hellre ett för högt pris med positiv överraskning än tvärtom.
   
  3 personer gillar detta.
 3. taxvalp

  taxvalp Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Klok teori, Alx. På just de rutterna jag kollade verkade det dock finnas gott om biljetter på olika dagar. Det kan också vara så att det är en ny kampanj inlagd som ej syns publikt i annonser än, jag har tidigare lyckats boka till priser som offentliggjorts först dagen efter. Den som lever får se...
   
  1 person likes this.
 4. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Det skulle mycket väl kunna vara fallet. Precis som du säger brukar man kunna boka SAS kampanjpriser redan upp till ett dygn innan kampanjen de facto startar. Dessutom brukar de av någon outgrundlig anledning emellanåt, medvetet eller omedvetet, lägga ut sina kampanjpriser på enstaka linjer trots att de inte har någon kampanj. ARN-MLA är en sådan där det emellanåt dyker upp GO för 698:- och PLUS för 898:- :D
   
  1 person likes this.
 5. taxvalp

  taxvalp Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Såg nyuppsatt affisch på stan i dag för ny "1000 000 billiga resor"-kampanj där man ska boka senast 14 januari, förmodligen är det priserna för den kampanjen som laddats utan att det syns på sajten än.
   
  2 personer gillar detta.
 6. mry

  mry Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Undra om de förlänger det längre än 14/1 med denna gången.
  rob74 bokade resa till Malta där plus hade gått ner i pris nu såg jag.
   
  1 person likes this.
 7. Flood

  Flood Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  De sista två gångerna körde de väl vidare kampanjen som "100 000 billiga resor" när datumet för 1 000 000 hade gått ut om jag minns rätt.
   
 8. Jag har uppfattat att vissa bolag lämnar "cookies" som gör att vid återkommande besök kanske inte ser rätt pris. Har hänt mig på British Airways.com
   
 9. rob74

  rob74 Medlem

  Ort:
  Kiruna
  Land:
  Sverige Sverige
  Så den bokade jag om!
  Gjorde just en bokning i Plus för början av maj, ARN-AGP via CPH ut och OSL hem - 2.659 kr.
  Bra pris för 12.500 poäng. :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×