Varför tar det så lång tid att checka in på hotell?

Diskussion i 'Hotell' startad av Kristofer, 15 Mars 2013.

 1. Kristofer

  Kristofer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Relativt ofta när man bor på hotell tycker jag incheckningen tar väldigt lång tid. Personalen knappar, knappar, knappar och knappar på sin dator. Någon som vet exakt vad de gör?
   
 2. Hittar lediga, städade rum?
   
  2 personer gillar detta.
 3. Kristofer

  Kristofer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Låter ju inte helt orimligt. Men varför gör de detta först när gästen anländer?
   
 4. andreijas

  andreijas Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hotell är väll inget jämfört med hyrbilar?!
   
 5. Jag gissar att det beror på oss jobbiga resenärer som dyker upp före första check-in och alltid lämnar efter sista check-out ;)
   
  3 personer gillar detta.
 6. Hyperion007

  Hyperion007 Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Vissa hotell är extremt omständiga när det gäller uppsättningen av deras bokningssystem. De ska ha in så himla mycket data om gästen, och har så många olika room rates, rabatter, osv osv osv. Sen ska personalen fråga om gästen behöver en parkeringsplats, behöver tillgång till internet, osv osv osv. Håller helt med om att vissa hotell är extremt långsamma vid incheckning.

  Lustigt nog är hotell oftast inte alls bekymrade över incheckningstiden, däremot är de EXTREMT noga och ofta kinkiga när det gäller hastigheten på utcheckningen.

  Det är inte alls ovanligt att jag för höra att hotell släppt iväg gäster som inte betalat för sig, för att gästen hade bråttom iväg och betalsystemet just då strulade. Utan att ta någon info av gästen, scanna pass/körkort eller ens ett telefonnummer.
   
 7. johansch

  johansch Medlem

  Jag gissar på att det beror på att de har idiotiskt designade system som är 2-5 decennier gamla som de använder via VT100-emulatorer och liknande. Om jag hade styrt en hotellkedja hade alla operationer varit "one swipe"/"one scan"/"one button press".
   
 8. Niklas Stromberg

  Niklas Stromberg Medlem

  Ort:
  Halmstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Jobbar som sagt var på hotell, har du bokat eller kommer du som "walkin"? tyTker det låter konstigt att det skall ta tid, har du bokat rummet så skall ju bara uppgifterna bekräftas och det går snabbt. Enda som kan ta en minut extra för mig är om du kommer sent och fått ett "tråkigt" rum, då brukar jag kolla efter ett bättre, eventuellt byta rumstyp.


  En hel del rum förbokas åt gästerna, speciella önskemål, det skall vippas (lojalitetsprogram) sedan lämnar man en hel del öppna och tar första bästa lediga i kategorin som du bokat. Hade man förbokat alla rum hade det blivit en hel del flyttande om du skulle vilja ändra rumstyp, uppgradera eller just ditt rum helt enkelt inte är städat än.

  Jodå incheckningstiden är viktig, men tar som sagt var längre tid för att få rätt info, har vi inte den infon så tar utchecken längre tid ;). Visst händer det att gäster släpps iväg pga problem, men som sagt var, vi har ju tagit massa info vid incheck. Som t.ex cc nummer samt godkännade att dra pengarna, kan inte erinra mig under mina år som hotellreceptionist några problem med betalningen efter att systemen kommit upp,
   
  Last edited: 16 Mars 2013
 9. Valley

  Valley Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Hyrbilar fick jag koll på när jag själv tröttnade på att alltid lägga in uppgifterna i bokningssystemet för att sedan få lämna ifrån mig samma uppgifter igen när jag skulle hämta ut bilen. Väldigt många firmor var franchisetagare och hade egna bokningssystem som skulle fyllas upp med info (så amatörmässigt att man vill kräkas) och så var dem lata. Att förbereda var ingenting för dem inte.
   
 10. Valley

  Valley Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  När det gäller hotellbokningar har jag på slutet blivit imponerad då allt har varit klart vid ankomst till hotellet.
  Man lämnar ifrån sig namnet och vips får man ett färdigifyllt kort att "signa"
  Ena hotellet var i Portugal och det andra - hör och häpna - i England
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×