Varför SAS Diamond - vad tycker ni?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av KEK, 27 Februari 2017.

 1. dohaloungen

  dohaloungen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu kan det vara för att jag varit i BAEC under närmare 10 år, och där för det mesta varit guld, MAO har en historik, men upplever ofta att jag automatiskt blir uppgraderad. Det händer ofta i London när jag mellanlandar, så jag får veta det precis innan eller när jag boardar flyget. Och då uppgradering från premium economy till business. Det har aldrig hänt mig med SAS. Men som sagt jag har historiskt inte varit lika aktiv inom Eurobonus. Det är bara nu under senaste året jag börjat skifta över till "SAS first".
   
 2. Vera

  Vera Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ah då förstår jag varför upgrade nekades förra resan till USA. Visserligen CU ut. Go till plus. Bästa är att kunna ge bort guld tycker jag med. Annars inget extra speciellt med diamant om man reser mest inom Europa
   
 3. Simon90

  Simon90 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kommer att nå SAS Diamond för första gången i år. Finns det några ytterligare förmåner förutom det som listas under tier level benefits?

  Jag ser fram emot att få ge bort ett guldkort och att alltid kunna få gratis dryck på flyget, men i övrigt verkar det inte vara så mycket extra. Det hade varit kul om det var lite event och annat spännande, samt någon välkomstgåva. Men det är ingenting sådant?
   
 4. Kris

  Kris Medlem

  Ort:
  Köpenhamn
  Land:
  Danmark Danmark
  Har varit årlig gåva och lite event. Men gåvan är borttagen och corna har väl strypt eventflödet. Så, förvänta inga under. :)
   
  Simon90 gillar detta.
 5. Taggen

  Taggen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Friends & Family kampanjerna brukar väl enbart gå till Diamonds. Eventflödet är väl inte helt strypt. Var det inte ett online event i våras för Diamonds?
   
  Simon90 gillar detta.
 6. Andreas.Net

  Andreas.Net Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  En sak som verkligen skulle få mig att anstränga mig att skaffa Diamond skulle vara om en av fördelarna hade varit att kunna boka bonusresor på alla sas flyg så länge det finns plats, lite motsvarande som man har som Nordic Choice Platinum att kunna boka rum för poäng så länge det finns lediga rum.
  Nu kanske man kan säga att detta redan finns då man idag kan betala en vanlig biljett med poäng men jag skulle vilja att man kunde boka en riktig bonusresa, dvs att vanliga platser kunde konverteras till bonusplatser just för dem som har Diamond.
  Tänk vad enkelt det hade varit att boka upp Business på en long haul och använda sina 2-4-1 vouchers utan att behöva boka 1 år i förväg.
   
  KConny gillar detta.
 7. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Och tänk vad mycket revenue SAS hade gått miste om och sedan hade det inte funnits något bolag kvar. Det Nordic Choice Platinum erbjuder är att du kan boka ett standardrum för poäng, det är ju inte direkt en svit man får då. Du jämför hejvilt äpplen med päron och det känns inte helt ärligt.
   
 8. aldrighemma

  aldrighemma Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är väl redan en pandion förmån? Har iofs aldrig haft pandion, men har "hört" att dom kan boka alla platser som award. Att den förmånen skulle komma för diamant känns inte troligt med tanke på att ebd snart delas ut i flingpaket...
   
  Tomas E och Berglund gillar detta.
 9. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det där kommer aldrig hända. Det är i Business SAS tjänar pengar på kunderna, att då ge bort platserna till diamonds så att färre kommer kunna köpa platser kommer inte ske.

  Med poängpool så kommer ju 8 personer ha tillgång till att boka detta trots att bara en person är diamond.

  Med tanke på vad @Berglund skrev så skulle det ju dock kunna vara en förmån att alltid kunna boka en go award som diamond. Det skulle vara väldigt användbart ibland, tror tyvärr man måste begränsa det till perioder utanför loven i så fall. Annars fylls planen som det normalt går att sälja dyra platser på med awardbokningar istället.
   
 10. Andreas.Net

  Andreas.Net Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Jo det är klart jag fattar att det inte går att jämföra på det sättet, men jag skrev ju faktiskt vad jag skulle önska att man kunde göra.
  Sen så tror jag nog inte att SAS hade gått under om man hade infört detta endast för dem som har Diamond, man måste ju fortfarande flyga på vanliga revenuebiljetter för att tjäna ihop till statusen.

  Ja ja det finns väl många saker man skulle önska få för sin status, är det inte ok att dryfta dem här utan att du behöver använda en otrevlig ton ?
   
  Delayed, MikeJohansson, Dawes och 2 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×