Varför flyger BA till Phoenix?

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av Gnopps, 22 Juni 2011.

 1. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  British Airways flyger till Phoenix, Arizona 6 gånger i veckan året om. Förvisso är Phoenix en populär flygplats men jag är nyfiken på vem det är som flyger dit från Europa? Vilka stora företag finns det där? Är det golfare som flyger dit?

  Jag är mest överraskad att British Airways flyger till en destination där det inte finns några samarbetspartners som man kan ansluta till. Flyget går ju både ofta och alla säsonger. Förutom Kanada och Mexiko finns det inga andra internationella linjer dit.
   
  Gus gillar detta.
 2. Kanske till Gasindustri som finns där?
   
 3. Då kan man ställa samma fråga om:
  Denver
  San Diego
  Seattle

  Detta är inga American Airlines hubbar direkt :)

  Vad är bäst; flygbyte i London eller JFK/ORD? Tack, men jag byter hellre i Europa og flyger direkt till destinationen i USA
   
 4. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Absolut, de är också destinationer som kräver egen dragningskraft, jag har dock lättare att förstå dem. Denver lär ha en del industri, bla. inom telekom och jag tror även flygplatsen drar en hel del från omkringliggande städer/samhällen i mountain west.
  San Diego är nystart (dock tror jag linjen funnits tidigare) och kan nog ha uppsamling i en god bit av södra Kalifornien inkl. södra LA. Seatte har Microsoft och andra IT-företag.

  San Diego & Denver flygs med en 777a med ~270 platser med affärsklass som högsta klass medan Phoenix flygs med en jumbojet med ~330 platser inklusive första klass.

  Jag känner inte till Phoenix så väl så är nyfiken på vem som flyger linjen. Verkar ju vara bra betalande trafik om man har 14 första klass säten på varje flyg.
   
 5. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Scottsdale ligger i anslutning till Phoenix. Där har du ditt svar. Ska vara väldigt fint där och ett golf mecka. Planerar själv att åka dit.

  "The city of Scottsdale is second only to New York City as having more AAA Five-Diamond hotels and resorts than any other city in the United States."
   
 6. Hej,

  PHX är numera USAs 5:e största stad. Lägger man till Mesa County, Tempe, Tuscon så blir det ett bra underlag för British Airways.

  Jag minns under min tid i Colorado att många äldre, rika yankees bodde i AZ. Dock blir det mycket varmt mellan maj-aug, så man vill till andra klimat som t.ex. Europa.

  På vintern är det underbart att åka dit.
   
 7. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Åtusan, det förklar ju en del. Med ett sådant underlag som du säger British Airways säkert dra en hel del på andra hållet också. London är ju alltid attraktivt och till resten av Europa finns ju anslutningar.
   
 8. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har själv flugit med British Airways till PHX. Jag håller med om att det kan vara lite förvånande att det är en sådan stor trafik till destinationen men det går att åka vidare till tex LA och SF med inrikesflyg, så nog finns det bytesmöjligheter också. Dessutom är Phoenix en ganska stor teknikstad, det finns många IT och techföretag här som flyttat in från Kalifornien, Arizona är både billigare att bo och driva företag i. Sedan är ju "rika pensionärer"-kundgruppen nog inte helt försumbar heller.
  Fö är ju British Airways:s långdistansoperation ganska imponerande öht, jag menar de har väl 1 flyg/timme från NYC till LHR, nästan som Uppsalapendeln i täthet :)
   
  Gus gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×