Var i Tokyo är det bäst att bo? Tips på hotell

Diskussion i 'Hotell' startad av Pandion, 27 April 2012.

 1. Pandion

  Pandion Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Passade på att boka en SAS Eurobonusresa ARN-CPH-NRT i februari nästa år.

  Då jag har ett Platinum Ambassador kort på Intercontintental så tänkte jag se om det finns några andra här som har bott på de tre Intercontintental som finns i Tokyo och om ni har några rekommendationer?

  Rent praktiskt, vart i Tokyo skall man bo (område). Stan är ju väldigt stor och någon paradgata verkar ju inte finnas där alla hotell finns.

  Förslag?
   
 2. Chris81

  Chris81 Medlem

  Trevligt!

  Har besökt Tokyo ett tiotal tillfällen och jag skulle definitivt rekommendera Shinjuku som område att bo i - antingen västra sidan/skyscraper district eller östra sidan/nöjesområdet. Kommunikationerna är helt suveräna, inklusive tåg direkt till och från NRT, och dessutom är utbudet av mat, shopping, nöje och sevärdheter otroligt bra. Finns givetvis högklassiga hotell på flera håll i stan, men många ligger i "business"-områden som inte är speciellt spännande att besöka som turist och som kan vara lite öde på kvällarna.

  Den enda nackdelen med Shinjuku (stationen i synnerhet) är att det alltid är väldigt mycket folk i rörelse. Om möjligt bör man därför undvika stationen i den värsta morgonrusningen.

  Hoppas du får en trevlig resa!
   
  1 person likes this.
 3. Välkommen till BusinessClass.se, Christoffer Von Sabsay!
  Jag tycker också att Shinjuku är ett spännande område.
  Om man vill gå till barer/klubbar där personalen förstår engelska, är Akasaka/Roppongi område inte dum heller. Akta er för amerikanska soldater på besök under deras permission. De kan vara jobbiga.
   
 4. Henry

  Henry Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevligt med ett bekant ansikte! (Hint: ett visst ungdomsförbund i en viss kranskommun.)

  Jag flyttar till Nagoya i höst för att spendera en termin där, men det känns inte omöjligt att det blir ett och annat besök i Tokyo. Det har tidigare talats om att man i Kina bör hålla sig till de stora hotellkedjorna och det gäller ju även vissa andra länder - hur är det med Japan och då främst Tokyo? Och vet du hur det är att fira (västerländskt) nyår i Tokyo?
   
 5. Chris81

  Chris81 Medlem

  Härligt! Nagoya är en trevlig stad med lite lugnare tempo än Tokyo - ett bra val för att spendera lite längre tid i.

  Fördelen med att hålla sig till de stora hotellkedjorna (eller de hotell man kan boka via t ex hotels.com) är att personalen brukar kunna hyfsad engelska. Finns dock många inhemska hotell och hotellkedjor som nästan bara japaner bor på, och där språket eventuellt kan vara ett bekymmer. Det är dock ingen större skillnad på vilken produkt man får (till skillnad från t ex Kina). Japanska hotell håller generellt sett en mycket bra standard i förhållande till priset, även om storleken på rummen är mindre. Man kan dessutom förvänta sig en otroligt bra servicenivå, i synnerhet på 4-stjärniga och uppåt.

  Nyår i Tokyo är garanterat en häftig upplevelse. Mycket folk i rörelse ute, fyrverkerier och bra utbud av barer och klubbar som är öppna, i synnerhet i t ex Shibuya.
   
 6. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Du ska absolut bo i Shinjuku-området och min uppfattning är att det är bäst att bo i närheten av Shinjuku-train-station. Det finns ett bra och mycket prisvärt hotell - "Hotel Sunroute Plaza Shinjuku". Mycket prisvärt och perfekt läge.
   
  Kajsan gillar detta.
 7. Andreas Eriksson

  Andreas Eriksson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Conrad ligger väl mer "off" än Hilton?
  Hilton Tokyo får ju riktigt bra betyg av de flesta som är där?
   
 8. m10

  m10 Medlem

  Ort:
  Tokyo
  Tokyo är en för stor stad för att helt lyckat använda sig av begreppet "off" – det beror helt på vad man har planerat att spendera sin tid. För Ginza, Hibiya Park, Shinbashi, Marunouchi och fiskmarknaden i Tsukiji ligger Conrad bättre till. Hilton är bra för Shinjuki, Yoyogi Park, Harajuku och Shibuya.

  Nära båda hotellen ligger stora tågstationer som lätt tar en åt alla vädersträck. Så inget av dem ligger "off", IMHO.
   
  3 personer gillar detta.
 9. Andreas Eriksson

  Andreas Eriksson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Absolut. Så är det ju i alla stora städer men jag tänkte mest ur min synvinkel. (Vilket jag aldrig skrev ut och du är ju ingen mindreader - mitt misstag.) ;)
  Tror jag tar Hilton dock.. min vän går i skola nära Ikebukuro stationen så tror det blir lämpligast för egen del med Hilton.
   
  Last edited: 25 Juni 2013
 10. Magnus_K

  Magnus_K Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!
  Ska på weekend resa till Tokyo slutet på maj.
  Är det någon som kan rekommendera hotell?
  Har bott på Mandarin Oriental världen över tidigare och uppskattar kedjan, dock uppskattar jag alla tips man kan få på nya hotell.

  Tack på förhand!

  Magnus
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×