Var i Thailand passar oss bäst?

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av sandek, 17 Juli 2020.

 1. sandek

  sandek Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vill ha en ganska quick&easy resa ner från Sverige. Antar att det blir typ Turkish till Phuket eller Lufthansa till Bangkok.
  Vill ha det ganska fräscht men inte heller helt dött.

  Så vart kan man åka där det finns bra boende, lite barer&restauranger men kanske inte festande ungdomar, prostitution osv?

  Värt att nämna är att vi är 30 och inga barn.
   
 2. Taggen

  Taggen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Har ni tittat på Koh Samui? Finns ett mycket stort utbud av bra hotell och villor och verkar vara ett hyfsat utbud. Vi har nu en bokning på Belmond Napasai i oktober. Vi testar Samui efter att ha varit i Phuket, Kao Lak och Bangkok. Vi har heller inga kids.
   
 3. sandek

  sandek Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Inte tittat så noga på det. Hur tar man sig dit?

  Hur står sig Khao Lak annars?
   
 4. Taggen

  Taggen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Flyg från Bangkok (BKK) med Bangkok airways. Inte *A så kräver separat biljett. Jag skulle inte åka till Khao Lak om ni vill trots allt ha lite restauranger och barer att välja på för där finns inte mycket utanför hotellen. Mitt intryck av Khao Lak är att det passar familjer eller par som vill ta det lugnt och hänga mest på hotellet. Det finns flera hotell längs stranden som man kan gå emellan om man vill variera sig med maten men that’s it. Vi bodde på The Sands by Kathatani när vi var där. Helt ok men helt klart familjeorienterat. Tänk på att det tar närmare 1,5 timme från Phukets flygplats till Khao Lak. Vår favorit är annars Renaissance Mai Khao beach närmare Phuket men det är också lite off med bara hotell i närheten men ett grymt hotell.
   
 5. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Om ni inte vill till några öar och flyger till Bangkok kan Hua Hin vara ett val. Taxiavstånd från flygplatsen, ca 3 tim. Bra hotell och inte så märkbar prostitution jämfört med Phuket eller Pattaya. Nackdelen mot öarna är väl att stranden och vattnet inte är så fint. Själv föredrar jag poolen istället för stranden. Vissa tider finns det maneter men det finns nästan på alla ställen. I centrum finns restauranger och barer men det är ganska lugnt. Det finns också ett shoppingcenter. Jag rekommenderar att du beställer rum på en exekutive våning där det ingår lounge med dryck och lite enkla smårätter samt frukost. Brukar vara väl värt de extra pengarna.
   
  hco gillar detta.
 6. sandek

  sandek Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har inget emot öar.

  Ja att flyga ner från Bangkok är ju inget problem. Belmond ser ju väldigt nice ut, och rätt ok pris också när jag kollar.. 43k inkl frukost och middag för två veckor.
   
  Taggen gillar detta.
 7. pep

  pep Medlem

  Chiang Mai (CNX) !! En by uden alt for mange turister, billig, historisk, nem at hitte rundt i. Masser at lave.
   
 8. sandek

  sandek Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Glömde nämna att vi vill till havet.
   
 9. Taggen

  Taggen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Japp och tipset är att boka Belmond via whatahotel eller skylark för då kan du få uppgradering, 100$ att bränna på hotellet, sen utcheckning samt frukost inkluderat. När jag kollade så var det ingen prisskillnad mot Booking.com.

  Edit: priset låter högt men ni kanske åker under högsäsong. Vår bokning i oktober ligger på ca 15k för en vecka.
   
 10. Arv

  Arv Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Innan barn i 30års åldern gjorde vi en resa till Koh Samui och tog sedan båten ut nästan direkt till Ko Tao (tog lite dykcert), sedan båten till Koh Phangan (upplevde fullmoonparty), avslutade sedan på Koh Samui. Drygt 4-5 nätter på varje ö.

  Var hur najs som helst och pratar om just den resan än idag (nu 7 år senare), trots att vi varit i Thailand 5-6ggr efter det.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×