Vad räknas som "familj" hos SAS?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av miramax, 21 November 2014.

 1. TravelmanBiz

  TravelmanBiz Medlem

  Land:
  Norge Norge
  Jeg har også flere barn men jeg synes fortsatt regelen til British Airways med kun 1 gjest er helt riktig. Det er som du sier ofte fullt i British Airways F loungen på LHR, hvordan tror du det hadde vært hvis alle Gull medlemmer kunne ta med inntil 4 barn / gjester? Det hadde jo blitt enda trangere og mere bråk i loungene enn det som det er allerede i dag. Jeg reiser 95% privat som en hobby og de fleste turene er aleine. Men noen ganger reiser vi selvsagt alle sammen. I sommer skal vi hele familien til Singapore i økonomi og da er jeg selvsagt klar over at jeg ikke kan ta med alle på loungen og det er helt OK.
  Ønsker man lounge til alle er det jo bare å kjøpe C billetter til hele familien. Eller går det også an å kjøpe 2 stk C billetter og 2 stk Y billetter og de voksne og barna kan bytte på å sitte i business. Da får alle adgang til loungen også. Vi har gjort dette før og det er et bra kompromiss.
  Til slutt finnes det mange PP lounger som man kan kjøpe inn hele familien.

  Så oppsummert mener jeg regelen om kun 1 gjest er den riktige. At SAS nesten gir bort gullkortene via kredittkort er jo en annen sak, men det gjør jo SAS loungene enda fullere.
   
 2. travelmode

  travelmode Medlem

  Min erfarenhet är tyvärr att det beror på personalen som checkar in er till loungen, ibland ok ibland inte.
   
 3. ulagun

  ulagun Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Funderat lite på ekonomiska aspekten för flygbolagen att driva lounger.
  Är man freq. flyer med guldstatus eller högre och reser mest i jobbet blir nog inte kostnaden alltför hög. Något lätt att äta och oftast alkoholfri dryck pga av jobb eller bil som väntar.
  Däremot när man kan fritidsresa som för oss i två aktuella fall. Lufthansagruppen t.o.r Budapest från 1.350 DKK eller Belgrade från 1.054 DKK. avgång CPH inkl. skatter. Hur många kronor blir då över för att hålla en lounge på t.ex. Senatornivå?
  Speciellt då om man kan ta med statuslösa personer som t.ex våra bästa vänner. För dessa är ett loungebesök en höjdpunkt och det äts, dricks och mås bra. Om man ser vad ett glas vin och en räkmacka kostar på Arlanda så stoppar de säkert i sig för över 500 kronor per loungebesök. Och det blir ett besök på Kastrup ett i Munchen utresa Hemresa ett i Budapest ett i Wien. Ponera 4 besök gånger ca. 500kr så blir det avsevärt mer än vad hela resan kostar. (utöver mat/dryck tillkommer ju personal,hyreskostnad mm.)
  Detta måste väl även flygbolagen räkna på. De idkar ju inte välgörenhet.
  Därav min åsikt att begränsa "gästandet" till ett minimum . Allt för att på sikt behålla våra lounger med en hyfsad standard.
  OK en sambo/hustru/partner samt x antal barn under 18 år.
  Nästa pilsner är ju begreppet "familj". S.k kärnfamiljen är ju snart blott ett minne. Utan lägga några värderingar (alls) kan ju en familj idag bestå av okänt otal kombinationer. Hur gör Delta eller United om en mormonpappa dyker upp med tre fruar och en drös barn?
  Eller är jag helt fel ute???
   
 4. travelmode

  travelmode Medlem

  Vad gäller kostnader så tror jag att mat och dryck utgör långt ifrån de stora kostnaderna. Jag tror att det är lokaler och personal som utgör den stora kostnadsmassan för bolagen.
   
  Mattias Holmén och Börnen gillar detta.
 5. Johan Hbg

  Johan Hbg Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vad gör familjer idag som har tre barn?
   
 6. ResenärenLars

  ResenärenLars Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Eftersom SAS förmånen gäller för innehavaren och upp till 4 familjemedlemmar så tar man med sig alla 3 barnen in i loungen. :)
   
  Mattias Holmén och Börnen gillar detta.
 7. Mattias Holmén

  Mattias Holmén Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Även om det är svårdefinierat med ”familj” så är det en av de förmåner jag uppskattar mest, om man som oss råkar vara en par med 2 barn.

  Att ta bort nuvarande definition av familj hjälper ju inte någon resenär :)
   
  Börnen, JochenS och Johans00 gillar detta.
 8. Förtydliga att samma policy gäller Miles & More Senator i Lufthansagruppen egna lounger. Med andra ord inte en Star Alliance förmån, men en förmån för M&M som är snarlik den SAS har i egna lounger.
   
  travelmode gillar detta.
 9. Tjaeng

  Tjaeng Medlem

  Vad gör familjer som har 4 barn, 6 plastbarn och icke-traditionellt, icke-binärt kollektivt föräldraskap med 5 vuxna?
   
  Lounge Lizard gillar detta.
 10. Tjaeng

  Tjaeng Medlem

  Förtydligande regler utan särbehandling för en specifik typ av familjekonstellation hjälper alla som inte passar i mallen ”statuslös partner/make/maka och 1-3 statuslösa egna barn flygandes i ekonomiklass”.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×