Vad går er på nerverna på hotellet?

Diskussion i 'Hotell' startad av Jonas C, 15 April 2014.

 1. SilverJonten

  SilverJonten Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  När ens ”lyxiga” rysk inspirerande hotell i Litauen motsvarar alla farhågor redan i hissen...


  FFC1FA32-9211-4632-97F3-E698521E8F83.jpeg
   
  Lounge Lizard, zippan, Frisk78 och 17 andra gillar detta.
 2. erc

  erc Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Vet att det nämnts tidigare...

  Men när en TV behöver fem minuter för att komma till en intetsägande startbild. Då blir jag irriterad. När samma TV varannan gång inte ens klarar av att starta up - då skriver jag här. :)

  Radisson Blu, Alna, Oslo i går kväll.
   
  chek, Anders Olsson och rosenstam gillar detta.
 3. Mediana

  Mediana Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Men då är det dags att lägga till en ny sak på listan .. När man inte får det man betalar för.

  Gjorde en impromto resa till Paris i lördags och bokade hotell samma dag. Det fanns verkligen inte mycket kvar, men efter lite letande så hittade jag ett 3 stjärnigt hotell med 4,3 i betyg på google till det "facila" priset av 250€ per natt för ett dubbelrum. Såg väldigt fint ut på bilderna.

  "Its 35 air-conditioned, Haussmann-style rooms will allow you to enjoy your stay in maximum comfort, thanks to the many services available to you"

  Det blev ett 10kvm rum bredvid receptionen, på bottenvåningen utan fönster. En 130cm dubbelsäng mot väggen med endast varsin kudde. Det fanns ett litet arbetsbord med tv ovanför. För att se tv:n så behöver den dras ut och riktas mot sängen, vilket gör att skrivbordet direkt blir obrukbart. Och nu till det bästa. Det fanns ingen dörr till toan, här pratar vi öppen planlösning. Hela det här rummet skulle fungera väl för en person, eftersom det faktiskt var fräscht, men de envisades med att påstå att det var ett dubbelrum för två. Det fanns endast en uppsättning handdukar och inga glas eller muggar någonstans. Fick dricka vatten ur händerna. Jag var inte så glad men det var helt fullbokat så fanns inget annat rum att byta till. Som kompensation, blev vi uppgraderade till ett större rum dagen efter, nu hela 15kvm. Kl 06:30 vaknar vi av att TV:n går igång på hög volym. Någon som satt den som alarm. Hur sablar mycket jag än tryckte på fjärren så vägrade den stängas av. TV:n reagerade på knapptryckningarna, men inget hände. Gick inte att varken sänka volymen, byta kanal, eller som jag helst ville -stänga av skitet. Till slut fick mannen rycka ut sladden med lite våld.

  Tredje natten bytte vi hotell, till ett sedan tidigare bokat rum från en arbetsgivare. Återigen minimalt rum med en gammal AC som lät och brummade något vansinnigt. Valde att öppna fönstret istället, tills jag vaknade kl 8 av skolklockan. Det ringde in. Visar sig att hotellet delar bakgård med både en förskola och skola och att den här fina klockan satt precis i höjd med mitt fönster. Minns ni hur det lät när det ringde in på lågstadiet? Ni kan ju sen gissa hur mycket det lät på rasten när alla var ute och lekte.
   
 4. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Smart lösning på dumt problem, eller dum lösning på smart problem:


  [​IMG]
   
  GOTBound, MrDollar, Kris och 1 annan gillar detta.
 5. Kris

  Kris Medlem

  Ort:
  Köpenhamn
  Land:
  Danmark Danmark
  Hahr, det hade ju varit dumt att installera en vanlig strömbrytare :)
   
 6. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vi bodde en gång några nätter på Koh Talu, en rätt liten "privat" ö i Thailand med bara ett boendealternativ som jag fattade det. Där genererades all el "lokalt" med elverk och bränslet kördes ut i dunkar med speed boat.

  För att spara lite ström var all el avstängd några timmar på förmiddagen och några timmar på eftermiddagen. Här hade en "nyckelbrytare" till ACn varit väldigt begriplig men med sedvanlig thailändsk logik gick det utmärkt att köra ACn "dygnet runt", förutom under ransoneringstimmarna då förstås. o_O
   
 7. Johans00

  Johans00 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Spydiga välkomstmail, undrar om de hade vågat skriva ''Så enkelt att till och med en kvinna klarar av det''
  Inte min bild.
  [​IMG]
   
  Anders Olsson, jumbooze, Lollet och 3 andra gillar detta.
 8. SG

  SG Medlem

  Löjligt men vafan håller de på med.
   
 9. Mr.cake

  Mr.cake Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Förstår mig aldrig på hotell som har fast tvål istället för flytande. Det är ju helt omöjligt att förbruka en sådan, även om man skulle tvätta händerna var 5:e minut i två månader. Inte heller så att den går att "återanvända".
   
  Anders Olsson och marbe166 gillar detta.
 10. Thornado

  Thornado Medlem

  Jag håller med dig, men i och med att man med en flytande tvål skulle behöva/vilja ha en större behållare (till skillnad från småflaskor med shampoo etc) så antar jag att en del hotel då inte vill behöva fundera över eventuell kontaminationsproblematik (det finns många skumma mäniskor, så alltid en risk att någon byter ut/blandar ut innehållet mot något annat). Om hotellet går över till att köra även schampoo i stora behållare så att de ändå behöver fundera på "tamper proof"-behållare så är det ju rimligt att övergå till flytande tvål också.

  Något som dock VERKLIGEN stör mig är när jag bott på hotell med fast tvål där jag har öppnat en tvål och använt den ett fåtal gånger för att tvätta händerna, och sen nästa dag när rummet har blivit städat så har de kastat den tvålen och ersatt den med en helt ny tvål i förpackning.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×