Vad är fördelarna med Finnair Plus?

Diskussion i 'Finnair & Finnair Plus' startad av Gnopps, 25 April 2011.

 1. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Finnairs program Finnair Plus jämfört med exempelvis American Advantage har mig veterligen bara en fördel: man behöver inte ha aktivitet på kontot lika ofta för att hålla poängen levande. I övrigt är intjänings och uttagsration dålig och AAdvantage verkar vara ett mycket bättre val. Stämmer det här? Finns det någon anledning att välja Finnair Plus?
   
 2. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  BAEC. Som skandinaver är det överlägset det bästa programmet inom OW.
   
 3. Jacob

  Jacob Medlem

  Det är väl med Finnair Plus vs American Advantage som med de flesta bonusprogram.
  I slutändan är programmet huvudsakligen inriktat på sin hemmamarknad (Finland/Skandinavien i detta fall) och man tenderar att preferentiera de sina i olika sammanhang.

  Är ett Finnair flyg fullbokat och man har att välja på att uppgradera en guldmedlem i Finnair Plus eller en guldmedlem från annat bolag i OneWorld (exemeplvis American Airlines) så väljer man att uppgradera Finnair medlemmen.
  Så flyger man mycket eller nästan uteslutande Finnair betalar det nog av sig på olika sätt, även om det säkert finns andra bolag som har andra fördelar med sina bonusprogram.

  Är det däremot så att man flyger väldigt blandat med olika bolag i OneWorld kan det nog vara mer värt att jämföra programmen då man ändå kommer bli "främmande medlem" på en rad flygningar.
   
 4. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Alltså, är det status du är ute efter blir oftast 'straffad' av ditt lokala program. Anledningen till att jag skrev BAEC är för att jämfört med Finnair Plus och American Advantage når du status mycket snabbare på BAEC.

  Både Finnair Plus och American Advantage har fyra nivåer i sina program, medan British Airways har tre.

  American Airlines/Finnair:
  Nivå 1: Basic/Entry (får du när du reggar)
  Nivå 2: Finnair Silver, American Airlines Gold. (OneWorld Ruby, lägsta nivå)
  Nivå 3: Finnair Gold, American Airlines Platinum (OneWorld Sapphire, ger lounge access över hela OneWorld oavsett biljett och flygbolag, högre prio, som STAR Guld alltså)
  Nivå 4: Finnair Platinum, American Airlines Executive Platinum. (OneWorld Emerald, högsta nivå. Första klass lounger, högsta prio etc)

  British Airways Executive Club.
  Nivå 1: Blue (får du när du reggar)
  Nivå 2. Silver. (OneWorld Sapphire)
  Nivå 3: Gold. (OneWorld Emerald)

  För att nå Silver på Finnair (OW Ruby, knappt några förmåner) om du flyger Helsingfors - ARN/CPH i rabatterad economy krävs ca. 110 flighter.

  Väljer du att skicka dina poäng till British Airways istället krävs det 20 flighter mellan HEL - ARN/CPH för att nå British Airways Silver som är OneWorld Sapphire. (Notera att du behöver minst 4 flighter på faktiskt British Airways plan). Det är alltså 4 gånger dyrare att nå Ruby med Finnair än att nå Sapphire med British Airways.

  American Advantage är inte nära ekvationen. Slut på lektionen ;)

  Tror att jag behöver skriva en guide om hur man som Skandinav snabbast och billigast når Sapphire respektive Emerald status på OneWorld.
   
  1 person likes this.
 5. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Tack för svaren. Anledningen till att jag jämförde med AAdvantage är att man får 100% poäng i alla klasser när man flyger Finnair. De borde väl räknas för status också så att status är hyfsat enkelt?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×