Våra inflight gadgets :)

Diskussion i 'Övrigt' startad av stewigriffin, 17 Mars 2012.

 1. stewigriffin

  stewigriffin Medlem

  Ort:
  NYC
  Nu har jag uppgraderat min personliga IFE:n till nya iPad eller iPad3 som det kallas i folkmun. Även om alla tidningar och specs visade att skillnaden mellan iPad2 och iPad3 är minimala, frestelsen att köpa det nya på release dagen var för stor.
  Jag slog till.
  Hela upplevelsen var totalt annorlunda än förra året.
  Nu är jag ingen Apple nörd men under senaste 5-6 år har haft en del exponering mot produkter med en nedbiten äpple på och tyckt bara bra om de. Ergonomi är på topp.

  Förra året kom iPad2, den var näst intill omöjligt att få köpa fram till mitten av april 2011. Varje natt samlades ett hundratal personer att köa utanför Apple stores i NYC. Vid 8.30-9 tiden nästa morgon släpptes paddarna och redan före lunchen brukade det vara slut. Enda modellen som ingen ville ha var den med Verizon. Det kunde man köpa när som helst. Men att betala $629 för en enhet som fungerar endast i USA med hiskeliga priser för data kändes sådär.

  Samtidigt släpptes 4 generationen av iPod touch. iPod touch 4, eller iTouch har blivit min favorit. Den är lätt, tunn, har en OK batteritid och med 2 kameror är den utmärkt för Skype och FaceTime. Dessutom nästan alla iPhone apps funkar där, med iOS 5 har man också fått Messages som är ett utmärkt kostnadsfri alternativ till SMS och MMS. En rolig grej med den är att på de flesta flygplatser där man måste skaffa en abonnemang eller betala en avgift för websurfning funkar Messages utan problem. Hade man nu fixat en bättre kamera(minst 3Mpix) så vore ju den bästa elektroniska gadget för en FF.

  Men så fort det blev möjligt att komma in och köpa en WiFi version av iPad2 köpte jag en för bil och flygresor. Efter några resor tyckte jag att iTouch var bättre lämpad för mina behov. Den hade ju bättre skärm och var lättare att ha med sig. iPaden spenderade mycket tid i väskan så den groundades hemma.

  Igår släpptes iPad3, man förväntade inte så långa köer som förra året då nya modellen var inte så mycket annorlunda än förra men skärmen och modemet verkar ha uppdaterats. Det är en s.k. Retina display som på iPhone och iTouch, 4G LTE modem med stöd av 3G utomlands och 5Mpix kamera som skiljer nya tablet från förra versionen.

  Vad gäller tillgängligheten på första dagen så läste jag följande innan jag bestämde mig att gå till Apple Store:
  Nu är det St Patrick's Day idag och jag kommer berätta om själva enheten efter en kort paus för barbeque med vänner.
   
  1 person likes this.
 2. bL0m

  bL0m Medlem

  Enligt Apple ska du som resenär inte behöva packa upp någon dessa två produkter ur din väska då de är godkända av TSA?

  Funkar detta i praktiken?
   
  Last edited: 18 Mars 2012
 3. Resenären

  Resenären Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nej, jag har vid passage i säkerhetskontrollen blivit ombedd att plocka ur iPad från väskan. Det gällde både på ARN och andra flygplatser.
   
  1 person likes this.
 4. 1 person likes this.
 5. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Knappast. TSA kan inte sina egna regler och resten av världen hittar på egna dumheter.
   
  2 personer gillar detta.
 6. JensE

  JensE Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har aldrig behövt plocka ur min ipad sedan dom blev TSA godkända i USA.
  I Europa får man dock plocka fram den varje gång.
   
 7. stewigriffin

  stewigriffin Medlem

  Ort:
  NYC
  Allt beror på vilket humör är TSA idag. Vill de så kan de köra även en extra sniffkontrol.

  För att sälja iPads på ett civiliserat sätt har Apple infört ett ny kösystem. Vet inte hur det infördes på andra håll men på Grand Centralbutiken var det så här: man har en separat kö till iPads vilket ligger på en sida av butiken och på så sätt slipper man en okontrolerad kö. Själva stora kön samlas och bildas i en av perrongerna/korridorerna till tågen. Där får man en kupong där står vilken modell av iPad man önskade sig att köpa, ett wristband och så väntade man i kö ungefär 10 minuter innan man släpptes till butiken.
  Mycket smart! Assistenterna som hjälpte vid kön kunde svara på en del frågor om nya tablet, var roliga och försökte på alla sätt göra det trevligt att stå i kön.
  När man kom in i butiken så bildade man en till kö till att bli betjänad av en Apple Specialist men det gick jättefort, typ 10-15 sekunders väntan. Specialisten tog kupongen och hämtade enheten samt extra tillbehören om man önskade sig några. Det var också en represenant från Verizon som berättade om fördelar med Verizon modellen.
  En stor fördel av nya iPaden är att alla modeller är utrustade med mini SIM kortshållare och där det inte finns 4G kan man använda sig av 3G. Data plan tecknar man i sin enhet, hela processen är integrerad i Settings. På samma sätt finns inga bindningstider utan man köper datamängd efter behov och slår av den också när man inte behöver.
  Även om vita iPaden är överallt på reklamskyltarna satsade jag på en svart av praktiska skäl: när man ser på en film vill man inte ha vita kanter då det inte känns som en del av skärmen. Däremot läser man mycket PDF:er kan det vara mer praktisk att ha en vit version.

  Igår testade jag att använda iPaden som styrmanskarta vid bilresa. 4G gör det mycket smidigare än med 3G, man får inte fördröjningar längre och zooma går det som om det var WiFi.
  En sak som är lite synd med ATT version än med Verizon är att man har inte tethering eller mobile hotspot på köpet. Det hoppas jag inte sakna men det vore ju klart bra att ha. Undrar om AT&T älskar att vara alltid bakom sina konkurrenter och ja, det är nu bekräftat även av mina vänner att AT&Ts täckning på Manhattan suger, T-Mobile är bäst på den standard. Om Verizon är bättre vet vi inte för många av oss har nobbat Verizon pga bristande prismodell och geografisk begränsning.

  Ändå nu tycker jag att min iPad kommer spendera mer tid i bilen och hemma än på flyget. Kanske på flygplatserna och där man har ett bord men som IFE kommer jag nog köra med min iTouch än så länge, det är med vikt och smidighet att göra. iTouch också har Retina display så tills Netflix och Youtube kommer att ha alla sina filmer i högre densitet nya iPad:s kapacitet kommer inte användas till fullo.

  GPS:en på iPaden verkar vara så där med noggranhet utan LTE. Trots att jag har minst 10-15 meter till East River visar den att jag är i vattnet eller med lite korrektion att jag är på boardwalken. Nope, jag är ju hemma på soffan.

  En annan sak som jag hade hoppats på att de skulle förbättra är bättre högtalare. Nej, den fortfarande är sämre än vad man hittar i Samsung Galaxy Tab.

  Mer och mer vill jag testa Samsung Galaxy Tab 7" med 3G. Vill-ha faktor av iPad är stor men tekniken kan vara bättre hos konkurrenterna och nästan 700gram är farligt nära netbooks.
   
  Last edited: 19 Mars 2012
  1 person likes this.
 8. Jag köpte en iPad 3 under resan till DC i helgen. Intressant nog hade man bra med enheter på lagret. Jag kommer dra igång den under veckan, och (kanske) dra på min första resa till Asien utan min HP Laptop i april. Det beror lite på om jag enbart behöver vara anträffbar via email/Skype eller också ha access till mina dokument.
   
  1 person likes this.
 9. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan tänka mig att rusningen efter iPad3 är mindre än den blev efter iPad2. Steget från iPad2->3 är ju mycket mindre än iPad1->2, så de flesta med iPad2 har nog inte så bråttom att uppgradera och de som fortfarande har iPad1 kanske nöjer sig med den tills den är helt slut.
   
 10. stewigriffin

  stewigriffin Medlem

  Ort:
  NYC
  Priserna på iPad2 är rätt schysta just nu, $349 för en Refurb och $399 för ny är mycket överkomligt. Däremot $299 för en Ref iPad1 känns lite för mycket då 40-50% av senaste modell skulle vara mycket bättre pris för ett instegsmodell som man kan köpa till barnen.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×