Senaste nytt

Uppgradering till Business Class för SAS Eurobonus poäng

Malu

Medlem
Om du uppgraderar via OT får du poäng enligt den klass du blir uppgraderad till. Uppgraderar du med poäng ska du få poäng enligt ursprungsklassen.

Där "ursprungsklassen" betyder den klass du hamnade i med OT-uppgraderingen, om du gjort en sådan först... It's a jungle out there... :)
Det kan därför vara en utmärkt idé att gå från eco-low med 25% intjäning till 150% i eco-extra med hjälp av OptionTown och sedan hoppas på op-up eller använda poäng för en bump till business.

Ingen mer som tycker att SAS själva borde ta över OT-affärsidén i eget namn?
 

agehall

Medlem
Ja, om du blir uppgraderad via OT så får du en helt ny biljett, så det du blev uppgraderad till är din nya "ursprungsklass".
 
Ja, om du blir uppgraderad via OT så får du en helt ny biljett, så det du blev uppgraderad till är din nya "ursprungsklass".
Mao enda fördelen i att uppgradera med pöäng vidare till C kabin är att komma till destinationen utvilad(när det är en redeye eller IC). Maten och vinet brukar alltid vara godare på marken. Tack!
 

jumbooze

Medlem
Ok, nu har jag försökt med OT så får vi se om det blir biz mha ot eller E extra och försök i gaten. Tack alla för input. 330€ för biz från eco flex ( cph-ord ) är ok inte gratis mkt billigare :)
 

rlager

Medlem
Försökte nyss uppgradera en biljett i bokningsklass B (Eco Extra) Stockholm - New York med bekräftat uppgradering. Sas hävdar nu att detta endast kan göras på flygplatsen. På sas hemsida står det att det skall gå att få bekräftad uppgradering från Eco Extra till Business i bokningsklass B men det finns inte något alternativ i formuläret för att välja eco extra till Business. Någon som har erfarenhet av detta? Det står inte heller vad det kostar i poäng. Bara att det kostar 35 000 poäng från Eco till Business. http://www.sas.se/eurobonus/anvand-poang/Uppgradering/Uppgradering-/
 
När det gäller bekräftad uppgradering (som gäller för hela *A), så skiljs inte på Eco Extra och Eco. Således är det bokningsklassen som gäller för priset. :)
 

agehall

Medlem
Tack. Det förklarar saken. Får hoppas på gate-upgradering för poäng då.


Om det finns award-stolar på flighten kan du ringa EB och be dem hjälpa dig uppgradera. Jag hade grymma problem att uppgradera en flight Y->C tidigare i år och då sa de att formuläret strular iblend.
 
Toppen