Upgrade med infant?

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Juraj, 10 Juli 2016.

 1. Juraj

  Juraj Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hade nyss en "intressant" erfarenhet och vill gärna höra om era erfarenheter när det gäller awards och upgrades för spädbarn.

  Jag flög Zagreb - Istanbul - Arlanda och valde att uppgradera IST - ARN med poäng (Turkish Miles and smiles) för att förenkla för mig själv och för min dotter då flygen mellan IST och ARN ofta är fulla. Uppgraderingen gick bra men väl på flygplatsen i Zagreb började problem - de kunde först inte skriva ut boardingkortet för IST - ARN. Sedan lyckades de på något sätt men enligt de så var dottern inte med på detta flyg. Jag förklarade att det inte var möjligt för mig att boka två flyg på samma bokning där barnet är med bara på det ena. Jag frågade också om det kan ha med uppgraderingen att göra vilket de svarade nej till. Väl framme i Istanbul var det samma sak - barnet finns inte med på andra flyget. Ok, hur tog jag henne hit då? Ja, märkligt, vi lägger henne in igen för hand, här får du boardingkortet. Tack.

  Efter flygningen kontaktade jag Turkish och bad om förklaring. Tydligen så går det inte att göra upgrade för spädbarn. Ok, det kan jag köpa, även om jag tycker man borde kunna erbjuda detta, man tar ju ingen extra plats. Men om det inte går, så vore det bättre att berätta om det när man försöker uppgradera istället för att man blir uppgraderad och att barnet bara försvinner. Som tur är så uppgraderade jag bara det andra flyget. Om jag uppgraderade båda så skulle det ha varit svårare att bevisa att dottern ens var med på bokningen.

  Erfarenheter, tankar, kommentarer?
   
 2. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Min erfarenhet med SWISS var att de uttryckligen sa att de uppgraderar inte pax om man reser med Inf. (OpUp osv )

  Det är nog mest för medpassagerarnas skull och det kan jag tycka är ok när det kommer till OpUp, men vid betald biljett (pengar eller poäng) så är jag mer tveksam.
   
  Juraj gillar detta.
 3. ollek

  ollek Medlem

  Blev uppgraderad vid gaten i LA med infant i knäet på SAS. Såg sen att jag och sambon hade ny boardingkort medan vår son fortfarande var kvar i ekonomi.

  Så gissar att dom splittrade på oss för att kunna genomföra uppgraderingen i datorn. Eftersom det egentligen inte ska fungera med spädbarn.
   
  Juraj och Bryant gillar detta.
 4. Malla

  Malla Medlem

  Ort:
  Tianjin
  Vi har flugit longhaul frekvent med vår son sedan han var knappt 3 månader och vi har blivit uppgraderade ett antal gånger från eko till plus. Några ganger tror jag dert varit för att eko basinett var dubbelbokad och vi fick då den I plus istället.
   
 5. pep

  pep Medlem

  Jeg blev OpUp på Qatar Airways fra CPH-DOH og havde min 4 årige søn med (seperat bookning). Da de senere fandt ud af at jeg rejste med barn, blev jeg nedgraderet igen, "da de ikke opgraderer børn".
   
 6. Juraj

  Juraj Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag fattar inte varför man kan köpa business biljetter till barn, men upgrades tillåts oftast inte...
   
  pep och xtrem gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×