Universalfäste för GPS/telefon

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av fcx, 14 April 2014.

 1. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!

  Under mina hyrbilsäventyr behöver jag alltid någon form av navigationsutrustning, och det vållar mig mer och mer bekymmer för varje gång.

  Jag har försökt att hyra GPS från hyrbilsfirmorna. Tyvärr är det dyrt och kartorna är dåligt uppdaterade. Dock får man ett bra fäste som gör att man kan använda GPS:en på ett bra sätt när man kör.

  Jag har också försökt att använda navigation i telefonen. Fast då ligger den och skramlar bredvid växelspaken eller framför hastighetsmätaren. Och med en lite för hård kurva ligger den på golvet istället, tills man kan parkera någonstans och plocka upp den igen. Att försöka göra några inställningar under färden låter sig inte heller göras.

  Att bara ha navigation genom en röst funkar inte för mig. Jag behöver kunna snegla på en kartbild för att det ska bli bra, samt kunna se hur långt det är kvar att köra.

  Det måste finnas en bättre lösning på problemet. Jag ser framför mig ett universalfäste för telefonen som jag kan sätta in i vilken hyrbil som helst som jag kommer till. Är det någon som har några erfarenheter av något sådant? Eller kanske några andra ännu bättre tankar och idéer?
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Japp! Det finns fästen som sitter fast i cigg-uttaget och har en liten svanhals. Jag har sådana till iPhone4 och 5s och de är kanon!

  Numera kör jag även ofta med en iPad Mini som jag ställer framför växelspaken. Det funkar riktigt bra i de flesta bilar.
   
 3. OliT

  OliT Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
 4. ejm

  ejm Medlem

  Ort:
  Viksjö
  Land:
  Sverige Sverige
  För mobilhållare så kör jag med Kenu Airframe. Passar de flesta telefoner och sätts fast i ventilationsutblåset.

  Dessutom väldigt liten så tar ingen plats i väskan!

  Kenu Airframe - Kenu

  Funkar utmärkt och kostar kring 200Kr!!
   
 5. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Fast det är ju ännu billigare att köpa GPS-mjukvara och då slipper man en elektronikpryl till att släpa på.
   
 7. kexxcream

  kexxcream Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kört Navigon Europe och North America sedan de släpptes till iOS och har fungerat hur bra som helst. Speciellt när man befinner sig på ställen utan internetuppkoppling. De suger ordentligt på batteriet och därav kan det vara bra att ha med ett externt.

  Är man taktisk så anmäler man sig till Appshopper och inväntar på prissänkning om man inte har bråttom. Man ser även en historik kring prissänkningarna: App Shopper: NAVIGON Europe (Navigation) (nu är den historiskt som billigast, 469 kr)
   
 8. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Prismässigt är det svårt att klå en rekond-gps. Apparna har extrakostnader så fort du vill ha fler länder, trafikdata, uppdatering etc. TS efterfrågade en pryl och då blir det oavsett en extra pryl, antingen ett fäste, eller en gps med fäste. Om man dessutom köper Traffic Receiver - Accessories - TomTom så har du en komplett gps till ett pris som du aldrig kan nå med motsvarande appar och separat fäste.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×