Undersökning om bonusresor

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Nimbus, 17 November 2020.

 1. Ricci

  Ricci Medlem

  Ort:
  CPH/Skåne
  Land:
  Sverige Sverige
  Tyvärr, inte några bilder.
  Men det var som @MTheC skriver lite olika alternativ gällande business (som intresserade mig).
   
 2. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kryssade för både USA och Asien men fick bara svara om USA.

  Noterade att alla frågor rörde ekonomi eller Business. First var inte med som alternativ.
  De alternativ som presenterades hade jag inte bokat något, det har dock att göra med att jag hellre åker sas för poängen då det är billigare, alternativt reser i First.
   
  MTheC gillar detta.
 3. Härligt att SAS fokuserar på rätt saker nu, och inte att betala ut pengar till folk *ironi*.
   
 4. Nimbus

  Nimbus Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ett av mina alternativ var att det skulle kosta mer än 200000 poäng för en Business med Lufthansa, minns inte om frågan gällde USA eller Asien. Det är ju vansinnigt vilket som.
   
 5. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Fick mail, men ännu inte hunnit läst.
   
  HMJ gillar detta.
 6. Olle K

  Olle K Medlem

  Ort:
  Jönköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag gjorde undersökningen igår och valde USA så mina alternativ var resor med United och Lufthansa. Här kommer ett av alternativen man fick ta ställning till. Detta var nog ett av de lägsta poängpriserna på Business i undersökningen. Resten var mer på nivån 200 000 poäng eller mer. Undersokning SAS 17 nov.png
   
 7. Jane Insane

  Jane Insane Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Intressant. Jag valde också Asien och USA, och fick svara på resor till USA (vilket är lite dumt eftersom SAS är förstahandsvalet där...). Men jag fick större spridning på priserna, flera var nere i bara 130 000 poäng, och i kombination med låga avgifter är det inte fy skam. Några enstaka fall var det uppe och nosade strax över 200 000.

  Men de kanske stämmer av mot eurobonuskontot och ger en bara alternativ som passar plånboken ;-)

  Skärmklipp 2020-11-17 22.20.41.png Skärmklipp 2020-11-17 22.20.49.png Skärmklipp 2020-11-17 22.19.27.png Skärmklipp 2020-11-17 22.19.36.png
   
 8. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Undrar hur de väljer vad man får för alternativ, jag klickade liksom @palmen och @Jane Insane både USA och Sydostasien men fick svara på frågor om Sydostasien. Ser man till mitt resmönster för Star Alliance-bonusresor så har jag dock bokat klart mest Asien (alla bonusresor till USA har varit rena SAS-resor) så kanske är det som styr men kan ju vara slumpen också.

  Spännande att se vad de tänker sig för förändringar men ligger väl nära till hands att tro att de kommer försämra.
   
 9. majoren

  majoren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Likt trådskaparen anar jag oråd. Många av oss bygger ju upp väldiga eurobonussaldon under pandemin, när vi har svårt att utnyttja poängen. Poäng kommer ju ofta från annat än flygresor, inte minst från SAS kreditkortpartners. SAS bygger upp en skuld som man nog gärna vill minska. Så här skriver SAS i sin årsredovisning:
  "Den andel av flygbiljettens pris som värdet på EuroBonus-poängen representerar redovisas som en skuld. Intäkten redovisas först när resenären använder poängen, exempelvis genom att resenären bokar en resa med EuroBonus-poäng. Försäljning av EuroBonus poäng till partners intäktsförs under övriga intäkter och den bedömda kostnaden skuldförs."

  Är enkäten ett led i en strävan att att höja antalet bonuspoäng som krävs för en resa och/eller priset? Krävs fler bonuspoäng/högre pris för en resa så minskar skulden för SAS både genom att Eurobonuspoängen blir mindre värda och att den andel av flygbiljettens pris som Eurobouspoängen skall täcka minskar. För eurobonuspoäng sålda till partners skulle den bedömda kostnaden för utnyttjandet radikalt minska genom att poängen devalverats och priset för bonusresan höjts. SAS bokförda skuld skulle radikalt minska. Alltså win-win för SAS och lose-lose för oss!
  Vad tror du? Eurobonus är ju på många sätt relativt förmånligt. Har SAS råd med det i framtiden? Platstillgången kan det vara lite si och så med, men antalet poäng som krävs för att boka är rimligt och priset lågt.
   
  Olle K och varva77 gillar detta.
 10. Jag vet inte hur mycket man skall tillskriva SAS så mycket ”vresig” kring vilka destinationer man får och hur urvalet ser ut. Antagligen helt slumpartat.

  Själv har jag inte ens fått undersökningen och känner mig därmed kränkt :)
   
  Brandforce gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×