Undersökning från SAS Eurobonus

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av OnAir, 16 Augusti 2012.

 1. OnAir

  OnAir Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hallå på er!

  Fick nyligen ett mail från SAS där jag i egenskap av Eurobonusmeldem ombads att anonymt medverka i en kundundersökning genom att fylla i svar i ett webbformulär. Mailet i sin helhet nedan.

  Nu till saken: Jag tar mig tid att fylla i en rad information och svara på frågorna, men när jag sedan som svar på en fråga anger att jag faktisk inte handlar byggmateriell i något av de varuhus som angivits som alternativ så får jag bara följande uppkastat i ansiktet:

  - Svaren du angivit visar att du inte tillhör målgruppen för undersökningen. Tack för visat intresse!

  Sjukt dåligt! Skriv då inte att min åsikt är viktig för er om den ratas bara för att jag inte köper plank på Bauhaus. Hur kan man hantera sina viktigaste kunder så nonchalant? Eller är det jag som överreagerar? Vad tycker ni?
   
 2. bL0m

  bL0m Medlem

  Ska testa och se om jag får likadan återkoppling! Men det var inte riktigt det jag förväntar mig när jag har svarat på en enkät... :)

  EDIT:

  Jag fick detta svaret, 23. Tack för visat intresse!
  Vi uppskattar mycket att du tagit dig tid att hjälpa oss med dina svar. Vi hoppas kunna förbättra EuroBonus ännu mer för att ge dig som medlem ännu mer tillbaka.
   
  Last edited: 16 Augusti 2012
 3. erc

  erc Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Hur många EuroBonus-poäng fick du för att bidra till undersökningen?
   
  4 personer gillar detta.
 4. Nystrom

  Nystrom Medlem

  Ingenting att hetsa upp sig för! För det första använder man sig av "standardfloskler" som skall få en att känna sig utvald och viktig, som vilket annat företag som helst. För det andra så är det säkert så att man håller på att bearbeta diverse "större partners" att sponsra lojalitetsprogrammet och dessa vill då ha gentjänster, därav undersökningen.

  Om du är med i E-Rewards, som också gör motsvarande undersökningar för att sedan kreditera dig poäng, släpper man ofta fram meddelandet att man inte är intressant för undersökningen om man "råkar svara fel".
   
 5. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Inga konstigheter egentligen, som Nystrom säger vill de få fram info i undersökningen på folk som passar in i en specifik profil. De vet ju inte innan de skickar ut enkäten om man är en person som är aktuell för just denna undersökning.
  Jag tackar mer eller mindre alltid nej till undersökningar om jag inte får något i utbyte. Enda gången jag gör undersökningar är när man vet att det är något som intresserar just mig.
   
 6. Jag tror också att det inte är något att hetsa upp sig, men visst, svaret hade kunnat formuleras på annat sätt möjligtvis :)
   
 7. Tommy Palomäki

  Tommy Palomäki Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag fick detta mail redan i juni och svarade. Vet inte om det var exakt samma frågor men det tog typ 20 minuter att gå genom och svara olika kombinationer typ:

  Vilket av följande alternativ föredrar du?
  1. Tanka på Shell och få 1poäng per liter
  2. Tanka på Preem och få 5poäng per liter

  1. Handla på ICA och få 5poäng/10kr
  2. Handla på Coop och få 5poäng/10kr

  Osv, osv. Det var ju intressant att följa sig själv hur man prioriterar olika brand. Själv har ju läst i Handelshögskolan psykologi och marknadsföring av tjänster 210 poäng så har en annan intresse för ämnet än andra kanske.
   
 8. Malu

  Malu Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har också svarat på en liknande enkät - då handlade det om hur många EuroBonus-poäng som behövdes för att jag skulle börja pensionsspara i en viss bank. Flera alternativ fanns och jag skulle även värdera vad jag tycker om möjligheten att få poäng automatiskt varje månad man pensionssparar. Jag är tveksam. Prioriterar hellre låga avgifter (och hög avkastning... ;))
   
 9. rob74

  rob74 Medlem

  Ort:
  Kiruna
  Land:
  Sverige Sverige
  Hm! Har inte sett till någon undersökning ännu. Någon här nämnde ju något om Coop för ett tag sedan. Undrar vad som händer med det...
   
 10. Dubbel C

  Dubbel C Medlem

  Ort:
  Arild
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag håller med dig till 100 %. Tar mig ofta tid att svara på deras enkäter, mest för att få klaga på CPH:s bagagehantering i en from förhoppning att de ska göra något åt det. Det som stör mig mest är att man aldrig får någon feed back från SAS. Jobbar själv med marknadsfrågor och vet hur mycket det är värt att få stamkundernas röster. Min känsla är att SAS slarvar bort viktiga kunder och kundsynpunkter.
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×