Uber.com - service kommer till Stockholm

Diskussion i 'Andra transportmedel' startad av Martin Björnström, 1 December 2012.

 1. Hachans

  Hachans Medlem

  Pandemin hände. Massor av taxiåkare försvann. Nu vill folk åka igen men ingen vill köra. Då blir det så här när efterfrågan styr priset. Tidigare lockade de högre priserna fler att sätta sig i bilen och köra för att ta del av surgen men nu finns det för få.
   
  jerixon gillar detta.
 2. Då ska du se priserna hör i NY. Få klassiska yellow cabs kvar, få ubers med resulterar i priser som skulle få åkarna vid hötorget att se billiga ut.

  Vi betalar normalt runt 40-50$ till LGA från Dumbo. Sällan under 150 nu. Åka till manhattan kostade 18-35, nu 35-100. För någon vecka sen kostade JFK-Dumbo 400 så det vara bara att sätta sig på tuben vid 23 tiden.

  Jättemånga taxiåkare försvann under pandemin, skolade om sig eller satte sig i konkurs. De lokala forumen är fulla med klagomål där uber tar stor del av kakan och föraren får bara lite mer fast 3x priset. Så folk har slutat att köra för Lyft/Uber
   
  GOTBound, jerixon och mackan33 gillar detta.
 3. Rickard_O

  Rickard_O Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Uber har alltid haft surge-priser, inget nytt.
  Har nästan varit gratis att åka Uber och Bolt i Stockholm under pandemin, känts som att det man betalat knappt täckt soppan ibland.
   
  GOTBound gillar detta.
 4. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Dessutom har ju priserna väldigt länge varit mer eller mindre subventionerade av riskkapital - priserna kan ju även ha justerats något pga att någon håller hårdare i plånboken.

  I London upplever jag standardpriserna ligga på relativt lika nivå som innan pandemin, däremot tycks surge kicka in oftare än förut.
   
 5. Dbodenfo

  Dbodenfo Medlem

  UBER har en problematik med surge då förare nekar föreslagna körningar när de är i surge områden. Satt med detta problem för 2 helger sedan. Skulle åka Södermalm till Norrmalm kl 23:30 - Det var surge men genom att ladda om appen och resan ett par gånger lyckades jag få ett pris som var ca hälften av surge och ett pris jag var villig att betala (179kr). Blev dock sittandes i fler minuter medans körningen studsade mellan förare som då tog emot den och sen avbokade för att efter ca 15 min från att jag började leta få en bil som tog oss till vår destination.

  Snackade med en förare som berättade om just detta kl 03:00 på Stureplan - varför ta en körning för 179kr istället för 400kr om man bara väntar 2 min.
   
  jerixon gillar detta.
 6. apknug

  apknug Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kunde boka en Uber en sen natt från Arlanda, lång kö och inga "riktiga" taxi fanns tillgängliga.

  Vi såg vår Uber köra in på terminalplan och när han såg kön tog han bort vår körning. Vi gick naturligtvis fram till bilen och han skyllde på fel i systemet, han hade ingen bokning men kunde köra oss för det dubbla. Tyvärr har jag inte hittat nån funktion i appen att anmäla sånt beteende.
   
  hco gillar detta.
 7. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, det finns en del kreativa Uber-chaufförer. En chaufför började förhandla högre pris i det inbyggda chatt-systemet i Uber-appen och en annan påstod att jag stod på fel ställe när jag befann mig exakt där bilen skulle stå och vänta på mig. Men vissa har ju blivit utpressade/rånade av sina chaufförer så jag är tacksam över att ha sluppit det.
   
  GOTBound gillar detta.
 8. Johlai

  Johlai Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Under pandemin åkte jag med flera chafförer som körde Uber och Bolt samtidigt. Fick frågan en sen vardagskväll om jag använder Bolt? Vad tänkte du på frågade jag jag chauffören? Din resa kommer kosta likvärdigt med Bolt och jag får lite mer pengar i plånboken!

  Vad jag fick förklarat då var att chauffören/åkaren får lite bättre betalt av Bolt än Uber. Detta gällde insteg UberX. Vet ej hur vanligt förekommande detta är eller var.
   
  hco gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×