Turkish Airlines slutar servera alkohol inrikes!!

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Palazzi, 11 Februari 2013.

 1. Turkish Airlines har beslutat att inte längre servera sina business class-kunder alkohol på inrikeslinjer. Ett undantag gäller för flygningar mellan Istanbul Atatürk & Izmir, Bodrum, Dalaman, Antalya och Ankara.

  De som reagerade på "islamifieringen" av Turkish Airlines, med hänvisning till den nya nya uniformen, får därmed mer parametrar att underbygga sin argument med.

  (BUSINESS - Turkish Airlines stops serving alcohol on domestic flights)
   
 2. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  "Islamiseringen" av Turkish Airlines? Kom igen...
   
  4 personer gillar detta.
 3. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Synd, men kanske inte helt oväntat i ett alltmer bakåtsträvande Turkiet...
   
 4. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vad har islamifiering att göra med att sluta servera alkohol? Det har väl med besparingar att göra som på alla andra bolag?
   
 5. Som sagt: Jag sammanfattar kommentarer från tidigare tråd... Inga egna åsikter inblandade. Finns kommentarer om regimen i den tråden.... Det kan dock härledas att alkohol behålls enkom på de linjer som är turistorienterade.. Märk väl att ryktet även gäller Pakistan & Afghanistan som ju är ganska konservativt muslimska.. Att underlaget är lågt är väl detsamma som att man anpassar sig efter sina muslimska passagerare (likt Ethiopian & Egypt Air).

  PS. Roger J, har du läst tråden om nya kläderna?
  PS2. Jag kan hålla med om att ordvalet "islamisering" lämnar utrymme för feltolkning. Detta hänvisar jag dock till att mitt språk inte behärskar fler synonymer..
   
  Last edited: 11 Februari 2013
 6. PYRZ

  PYRZ Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tydligen gäller det även vissa "känsliga" linjer även utrikes. T ex Afghanistan, Pakistan och Libyen. Återigen så har inte TK kommenterat detta officiellt, så än så länge "rykten". Om dessa är sanna tycker jag att det är väldigt dumt agerat av TK, som satsar på att bli en global spelare.
   
 7. Jag kan tillägga att på mina 4 segment IST-RUH-IST var flighterna torrlagda hela vägen. Jämfört med Lufthansa och AF som stänger 30min innan man kommer in i Saudis luftrum och öppnar 30min efter man har lämnat luftrummet.

  Jag har inte helt bestämt mig helt vad jag tycker om THY rent allmänt. Det finns annat än alkoholservering som känns som borde åtgärdas som t.ex. hur man bemöter kunder och hur man tar hand om enkla säkerhetsaspekt.
   
  1 person likes this.
 8. MarcusC

  MarcusC Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Angående alkohol så är det ju många bolag som kör med "dubbelmoral" dvs alkohol på de flesta linjer torrlagt på vissa, jag förstår inte riktigt vitsen? Antar man vill ha båda "kakorna" passagerare..?
  Dock som Senator påpekar har ju TK en del andra issues, som vissa brister i service/säkerhet i vissa skarpa lägen, beroende på snabb expansion!?
   
 9. När jag åkte red-eye ner till Istanbul förra fredagen så stod 50% av passagerarna upp 10s efter vi landat (3-4 redan innan vi landat:p). Några stillsamma tillsägelser av personalen, men det verkade inte anse det vara "hela världen". Jag har tidigare haft ett gott öga till TK (efter bara en resa i Comfort Class) men nu har jag faktiskt ändrat mig. Detta har absolut ingenting att göra med varken torrläggning (dricker sparsamt) eller deras nya uniformer.
   
 10. Jacob

  Jacob Medlem

  Trist! Jag var annars riktigt imponerad att bli serverad champagne före avgång i business class på den korta 45-minuters flygningen mellan Istanbul och Izmir.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×