Transfer Star Alliance status (Diamond) till One World?

Diskussion i 'BusinessClass.se' startad av emjo, 31 Augusti 2017.

Tags:
 1. emjo

  emjo Ny medlem

  Jag har hört att om man är Diamond hos SAS (Star Alliance) så ska man kunna komma in på motsvarande nivå hos British Airways (One World) där jag annars är Blue. Någon som vet hur? När jag ringer British Airways Executive Club landar man hos ett call center i Indien och ingen som vet... Tacksam för svar.
   
 2. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Gick tidigare att matcha till TopBonus Gold (OneWorld) men den dörren är stängd tills AirBerlin löst sin konkurs. Du kan titta på statusmatcher.com för att se om något annat OneWorld-bolag ger matchning mot Star Alliance.
   
 3. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Latam Pass kan funka, men du måste nog resa minst en resa med dem.
   
 4. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nej, British Airways matchar inte Eurobonus Diamond till British Airways Gold (motsvarande nivå). Tror inte de matchar över huvud taget.
  Tidigare har man kunnat ta en genväg till Sapphire nivån inom OneWorld genom att match till Guld på Air Berlin men det går inte längre mig veterligen då Air Berlin är lite "skakiga" just nu.
  American Airlines kan eventuellt ge dig en challenge så du får status i 3 månader men under den tiden måste du uppnå vissa kriterier för att få behålla det.
   
  agehall gillar detta.
 5. emjo

  emjo Ny medlem

  Tack Canadien och Palmen för era svar. Jag fick även pratat med en representant för British Airways här i UK men fick samma svar där. Inte helt oväntat men minst sagt ogenomtänkt av British Airways.. Nu kommer jag fortsätta pendla med SAS från London till Nordens alla huvudstäder istället för att gå över till British Airways. Antagligen byråkrati framför business i vanlig ordning hos flygbolagen..
   
 6. trekker

  trekker Medlem

  Det låter ganska dumt om du är boende i UK. Flyger du business får du ihop ett silver kort busenkelt, du får dessutom bra perks redan som blue med businessbiljett.
   
  Smuffe, KennethL och Tommy gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×