Tjänstebilstråden

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av TorbjornMieden, 22 April 2012.

 1. fly4fun

  fly4fun Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Beror på hur många paneler man väljer. Dom flesta hamnar på mellan 100k och 200k med allt före bidrag. Med dagens priser och bidrag så får dom flesta en återbetalningstid på under 10 år.
   
  Last edited: 30 Juni 2020
 2. Rebel

  Rebel Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Man väljer oftas antal paneler efter storlek på tak och behovet av el. Och bidraget är i stor sett slut för i år och än finns inga beslut om pengar för 2021. Så räkna inte för mycket med det framöver
   
 3. flatwhite

  flatwhite Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  A Better Routeplanner säger 19 minuter på Ionity i Varberg och 35 minuter på E.ON vid OKQ8 på Hallandsåsen med en e-Golf med 36 kWh-batteri om du börjar på 90 % i Göteborg och vill ha 10 % kvar vid ankomst till Malmö.

  A Better Routeplanner

  Det är det lilla batteriet i e-Golfen samt avsaknaden av laddnätverk som spökar. Det är bara 50 kW på E.ON, knappt att jag kallar det snabbladdare längre. Med en Tesla Model 3 LR AWD hade det blivit noll stopp och ändå 22 % kvar vid ankomst. Eller 38 minuter i Löddeköpinge om du vill komma fram med 90 %.
   
  Samosaguas, TP12 och Berglund gillar detta.
 4. Valley

  Valley Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Blir att göra ett stop på vägen.
  Men, får du ta smällen med förseningen nu? Hur blev du bemött av handlaren som orsakat problemen?
   
 5. Valley

  Valley Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  OT - Då är det så att jag ligger på de tider i återbetalning som jag angav. Har helt enkelt för låg förbrukning till billigt elpris som det är idag.
   
 6. Herr Sjödin

  Herr Sjödin Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Audi Stockholm hade en osannolikt bra kampanj på operationell företagsleasing på E-tron. 3771 kr ex moms per månad för firman (60 000 kr i miljöbonus) och förmånsvärde på drygt tvåtusen netto. Otroligt bra när man beaktar att listpriset för mitt exemplar ligger på hela 854 000 kr. Signade upp mig utan att blinka.
  [​IMG]
   
  Last edited: 1 Juli 2020
  LPC123, DrGold, PRJml2ENIpiC1e3L och 2 andra gillar detta.
 7. Följer tråden med intresse gällande den senaste utvecklingen (i tråden alltså) gentemot elbilar.

  Får inte ihop en motiverande kalkyl själv, men det händer ju ständigt nya saker på denna front!

  Corona fick mig också att fundera kring att använda mer bil på kontinenten, och även om det har blivit lättare att hitta laddstationer vill jag slippa huvudbry och stress.
  Tittade då på laddhybrider men i de prisklasserna gick det nästan att finna rena elbilar och då var det någon mental spärr som kickade in

  Ska sägas att jag är bilintresserad men använder samtidigt bil väldigt sällan. Dock har det blivit tillräckligt ofta för att jag ska störa mig på att idag inte ha någon (pga av väldigt centralt boende). Funderar fram och tillbaka, men sedan hyr jag alltid tillslut..
  Någon extra bilsemester hade jag också kunnat tänka mig.

  För att inte röra upp alltför många känslor hos min andra hälft försöker jag agera någorlunda förnuftigt (=inte superdyr bil som står parkerad).
  Hon är rätt miljömedveten så tror att åtminstone en hybrid är ett måste.

  Jag har kikat runt på bilar likt Kia Niro men inte är de jätteinspirerande.. Känns dock som ett vettigt val utifrån ett häpnadsväckande lågt pris (i min värld, men jag har inte koll på alla bilar).

  Kikade också på mildhybrider, men där fann jag inga vinster. Marginellt lägre priser än Niro (i bästa fall..) men högre förbrukning och fortsatt högre utsläpp. Alla modeller jag hittade åkte på Malus enligt WLTP.
   
  flatwhite gillar detta.
 8. Herr Sjödin

  Herr Sjödin Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja. Hade varit förbi Mercedes och BMW och övervägde om jag skulle skippa Audi för att inte bli sen till ett möte, men som tur är bestämde jag mig för att svänga in på Audi en snabbis. Hade väl siktet inställt på en A3 eller A4 laddhybrid men det första säljaren sa var "du kommer aldrig kunna gissa vilket pris jag kan ge dig på en E-tron". Tror dock dessvärre kampanjen tog slut igår.
   
 9. TP12

  TP12 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Polestar har inga traditionella handlare utan man får beställa på deras hemsida. De har formulerat alla avtal så att de inte explicit lovat leverans en specifik månad utan att det varit deras målsättning. Så var ganska inställd på att det skulle bli förseningar, speciellt när corona drog igång i Kina så deras fabriker stängdes.

  Hade lite kontakt med dem för några veckor sedan när de ett tag var inne på leverans i september men nu när det är augusti så släpper jag det. Bilarna kom till Belgien förra veckan så det borde rulla på nu :)
   
 10. DrGold

  DrGold Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  "Hade"... Låter onekligen för bra för att vara sant. När var detta? Antar att kampanjen inte finns kvar längre?

  Edit: Sorry, såg nu ditt svar högre upp i tråden.
   
  Last edited: 1 Juli 2020

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×