Tipsa SJ om Sveriges bästa gröna resmål

Diskussion i 'SJ & SJ Prio' startad av Jacob, 11 Juni 2013.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  SJ har just nu en riksomfattande tävling med målsättningen att finna de bästa gröna besöksmålen i Sverige. Det kan platser, restauranger, serveringar, hotell, vandrarhem, konferensanläggningar, upplevelsearrangemang och andra attraktioner med miljöprofil som finns i Sverige. Tanken är att ta fram ”Resenärens Lilla Gröna”, en guidebok som visar vägen till kända och okända smultronställen i hela Sverige.

  Nu söker man tips på gröna besöksmål, tipsen får gärna ha:
  -Ekologisk inriktning och fokus på ekologisk mat, produkter eller upplevelser
  -Servering eller försäljning av småskaligt mathantverk, gärna närproducerat
  -Miljömärkning med KRAV eller Svanen

  Tipsinsamlingen är öppen fram till 15 augusti och de bästa tipsen belönas med tågbiljetter, biljetter till ABBA-muséet i Stockholm och biljetter till Way Out West i Göteborg. Den färdiga gröna guiden kommer senare finnas både som tryckt guide och i elektroniskt format för nedladdning.

  För att tävla: Välj ditt favoritställe, skriv en motivering (max 200 tecken) på SJs kampansajt: Lilla Gröna eller mejla motsvarande till lillagrona@sj.se
   
 2. flierman

  flierman Medlem

  Ort:
  OSD
  Land:
  Sverige Sverige
  Bra initiativ av SJ, jag har nu tipsat om ett guldställe i Mörsil (Jämtland)
   
 3. Jacob

  Jacob Medlem

  Nu är det en vecka kvar i tävlingen som avslutas den 15 augusti. Det har tydligen redan kommit in ett antal hundra tips och ett antal har plockats ut i en pressrelease som kom ut igår.

  – Mitt gröna tips är idyllen Dövestad Gårdsbutik & Utegrisar i Oskarshamn. Här får grisarna beta fritt med mottot “Mår djuren bra mår vi själva bra”. I gårdsbutiken säljs egenproducerade produkter och under sommaren kan man hälsa på grisarna och även kaniner, hästar, hundar, får och höns, säger Linnea Kvarnlind från Oskarshamn.

  På Gammelgården i Rättvik finns Nyfiket som drivs av studenter från olika orter i Sverige som ett spännande sommarprojekt.

  – Trädgårdscaféets ledord är ekologiskt, närproducerat och kvalitet. Här används lokala och schysst producerade råvaror, det ska kännas bra i munnen, magen och hjärtat att äta. Förutom gott fika erbjuds kulturupplevelser och en kulturell mötesplats på Gammelgården. Gårdsbutiken har hantverk och lokala produkter, ett konstgalleri samt konserter hela sommaren.

  I hjärtat av Bohuslän ligger Café Zanzibar B&B med eget räk- och laxrökeri.

  – Zanzibar drivs av naturfotografen Annelie Utter där allt från det sympatiska boendet är miljövänligt med snålspolande toaletter och ekologiska lakan. Caféet erbjuder 10-rätters ekologiska Zanzibariska middagar och besökaren kan också köpa med sig rökta räkor och lax direkt från rökeriet.

  Livskvalitet när den är som bäst kan man hitta i halländska Havro.

  – HaHStugorna har utsikt mot öppet hav, där solen sänker sig bakom horisonten. Även när solen går upp sover man gott på de ekologiska madrasserna och sängkläderna. På morgonen bjuds på en ekologisk frukost i allrummet eller på balkongen med havsutsikt mot havet. Havros verksamhet är ”Slow Food-premierad”.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×