Tips på semesterort på Franska rivieran med barnfamilj - gärna något mindre/okänt

Diskussion i 'Hotell' startad av Patrik, 28 Februari 2012.

 1. Patrik

  Patrik Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej,

  har ni några bra tips på någon trevlig ort och boende på franska rivieran,
  det ska finnas bra sol/bad och trevliga resturanger.

  ...hellre något mindre och "okänt", dit fransmännen själva åker på semester hellre än de stora turistfällorna nice/monaco o.s.v.
   
 2. Tockstew

  Tockstew Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!

  Hyeres på rivieran, öster om Marseilles låter som precis en sådan plats du efterlyser! Mkt trevligt och bra krogar kombinerat med fina stränder!

  Tock
   
 3. Patrik

  Patrik Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det där såg inte så dumt ut, har du tips på boende i den staden?
   
 4. Tockstew

  Tockstew Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!

  Tyvärr inte eftersom vi bodde hos en vän när vi var där.

  Tock
   
 5. Patrik

  Patrik Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Någon som har tips på ett bra boende för en barnfamilj på franska rivieran? Det verkar vara mycket väldigt dyrt alternativt väldigt dåligt, finns det inga schyssta alternativ i medelklass?
   
 6. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Har du möjlighet så skall du åka i juni. I juli stiger priserna både på boende och krogen och bilköerna tilltar. Tänk på att öster om Nice och närmare Italien är det ofta stenstränder. Billigare blir det inåt landet, men då blir det bil till stranden och man behöver köra tidigt under högsäsong för att få parkering. Exempelvis Haut-Cagnes med max 10 minuter till stranden eller Mougins. Kan du tänka dig att bo på på Camping kan du komma billigare undan. I Cannes-Mandelieu finns en camping med små stugor och det är promenadavstånd till stranden, egen parkering för bilen.
   
 7. Matsson

  Matsson Medlem

  Ort:
  SFT
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan rekommendera Antibes,trevlig liten ort mellan Cannes och Nice. Hyfsade stränder bra restauranger. Väljer ni juni är det som ACervin poängterar billigare än under högsäsong juli-aug. Kolla gärna upp Pierre et Vacance Port Prestige.lägenheter med självhushåll samt barnvänligt poolområde nära hamnen och gamla stan. Kostar en vecka mitten av juni c:à €1000 för 4pers. Klart prisvärt
   
  Last edited: 1 Mars 2012
 8. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Instämmer, har tillbringat 2 veckor på Pierre et Vacances i Antibes. Ligger väldigt bra och nu tror jag att de flesta lägenheterna är renoverade. Bäst bor man högt upp med utsikt mot småbåtshamnen, nåja så små är inte båtarna. Parkering i källaren och du promenerar in till stan på några minuter. Nu när barnen är större så har vi valt att hyra hus/lägenhet istället. Förutom websidor som fritiden.se eller holiday lettings kan man titta på Blocket. Fördelen med Blocket är att det är oftast svenskar som hyr ut och dels är standarden ofta bättre beskriven på ett sätt som passar oss skandinaver och sen är kommunikationen enklare.

  Är det här ändå för dyrt kan man ta sig längre västerut. Exempelvis området kring Montpellier. Marseillan är en trevlig by som ligger vid en så kallad Etang ett slags innanhav (säkert för småbarn) men ändå nära till havsstränder. Här tillverkas Noilly Prat. I närheten finns också Sete som är väldigt charmigt. Här semestrar många fransmän. Många ostronodlingar och dessa kan avnjutas i rustik och charmig miljö. Flyg kan man hitta till Montpellier, Bezier eller Girona och finns ofta i lågprisvariant.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×