Tips på resmål i sydostasien med småbarn

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Capa, 26 Februari 2020.

 1. Capa

  Capa Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!

  Jag skulle behöva tips om i första hand resmål i sydostasien för en familj på två vuxna och två barn (5+6år). Resan går av stapeln i slutet av januari 2021. När vi valt destination så kan jag läsa på i andra trådar om själva destinationen och grotta ner mig i det. Men har fastnat lite på själva resmålet. Vi har idag utresa bokat med SQ i C till SIN. Tanken är att koppla på anslutningsflyg därifrån till slutdestinationen. Har fyllt i mallen nedan om det hjälper.

  I korthet så vill vi semestra i sydostasien, gärna direktaccess till strand och bad. Möjlighet till kortare utflykter i närområdet är ett måste, vill inte bli "fast" på hotellet hela tiden. Närhet till vacker natur och lite privacy är också ett stort plus! Bra mat är inte oviktigt heller..Vi tänker oss att vara borta 10-14 dagar. Budget är ganska flexibelt, men helst inte mer än 3000SEK/natt för själva boendet. Resan bokas med poäng. Kanske räcker det till någon "beach villa" på någon resort? Klart att man kan hyra ett fristående hus, men det bästa vore ju att istället vara på någon resort där man får tillgång till ett "eget" boende och ändå slipper laga mat varje dag etc.

  Det vi har funderat på är att boka anslutningsflyg som t.ex. SIN-HKT eller SIN-DPS. Men vi har även funderat på Langkawi. Vore dock skönt att slippa alltför långa båtturer samt för många anslutningar.

  Phuket är ju väldigt turistigt, men det kanske finns guldställen även där? Hur är Phuket som resmål om man jämför med Bali eller Langkawi? Jag har varit i Thailand men det var länge sedan. Har även funderat på Saint Johns utanför Singapore för att göra det enkelt, men tror inte det blir tillräckligt med natur för vår del. Finns det andra ställen i Thailand eller Malaysia som lämpar sig för oss eller ska vi satsa på Bali? Det blir ju ingen större skillnad i restid om vi utgår från SIN.

  Alltså, själva flygbiljetterna fixar jag själv men vill gärna ha inspel på resmål! :)

  Stort tack på förhand!

  • Varifrån vill du börja din resa? ARN
  • Var är din destination? Det är den stora frågan men vi flyger via SIN så anslutning måste finnas därifrån
  • När vill/behöver du resa ut? Slutet av januari 2021
  • När vill/behöver du komma hem? Början/mitten av februari
  • Hur länge vill du vara borta? ca 2v
  • Hur många personer som skall resa? 4 (2 vuxna och 2 barn)
  • I vilken kabinklass? Business
  • Med vilka flygbolag vill du flyga med? SQ
  • Vad är din budget? max 3000SEK/natt för boende (inte stenhård gräns)
  • Vad är det viktigaste för dig? sol och bad, möjlighet att kunna göra utflykter, vacker natur, inte för turistigt, lite privacy är uppskattat
  • Vill du stanna annanstans utöver destinationen? Inte nödvändigtvis
   
  Fredrik Prüzelius gillar detta.
 2. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Finns massor att välja på :)

  Om ni tar er till Singapore och ska sen vidare därifrån så finns ju en del som talar för Bali, jag är annars inte ett jättestort fan av det men är ju smidigt att ta sig dit från Singapore och de finns bra hotell och möjligheter till strand och utflykter. Är inte så övertygad kring maten men beror kanske på hur viktigt det är.

  Jag har annars också gillat Hua Hin, enkelt att ta sig dit från BKK, finns bra hotell och man kan göra en del utflykter också. Maten är väl lite av ett frågetecken också. Har bott på So Sofitel, V Villas, Veranda Resort och Hilton där - tycker alla utom Hilton varit bra. Veranda Resort funkade framförallt väldigt bra med barn då poolen var en favorit. Bekanta har även bott på Novotel där och gillade det - vi tyckte det såg ut att vara för fokuserat på barnfamiljer (jag inser det motstridiga i att inte vilja ha barn kring sig när man reser med barn...men kan bli lite för stökigt om det är mycket barn) och inte riktigt den standard jag vill ha.

  Ett annat tips kan vara Phú Quốc, var ett tag sedan jag var där så har säkert utvecklats en del (andra har säkert varit där mer nyligen). Senast jag var där var det inte så mycket turister men började komma fler hotell, tyckte maten genomgående var bra. Finns ju en del natur men är ju mycket fokus på strand, bad etc.
   
 3. Sullon

  Sullon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Från Singapore kan man ta tåget upp till Kuala Lumpur om man vill se båda städerna. Sedan från KL kan man bege sig till någon av öarna Pangkor, Penang eller Langkawi. Jag tyckte Pangkor var trevligast även om de två andra öarna är mer lättillgängliga. Därefter kan man fortsätta till Thailand, Railey Beach utanför Krabi är väldigt trevligt, inte så mycket natur dock. Jag skulle undvika charterorterna i Thailand (Phuket, Hua Hin och Koh Samui). Det finns dock väldigt trevliga öar utanför Koh Chang.

  Hur mycket ni vill resa runt är väl en smaksak. Personligen föredrar jag att byta ort efter 3-4 dagar om det bara handlar om strand och bad för att få lite variation i upplevelsen.
   
 4. Capa

  Capa Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för svar! Håller med om det motstridiga :). Har själv ingen koll alls på Bali (och vissa andra orter som nämns här= och ja, det finns massor att välja på - Det är just det som är problemet! :)

  Lägger dina tips på minnet och inväntar fler inspel. Thailand känns spontant som rätt bra för barnfamiljer och tickar även både bad/sol, vacker natur, bra mat, utflyktsmöjligheter samt anslutningar från SIN(?)
   
 5. Capa

  Capa Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vi hade nog inte tänkt att byta ort alls, men det kanske inte är så dumt ändå, bara för att få variation. I utgångspunkt vill vi göra det så enkelt som möjligt, dvs. inte för många byten eller båttransporter etc. Hur fungerar det med transporter till öarna du nämner? Tanken var flyg från SIN direkt till destinationen, sedan kanske göra lite utflykter över dagen för att få lite upplevelser av natur/mat/djurliv etc.
   
 6. Sullon

  Sullon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Flygplatsen på Langkawi erbjuder flertalet anslutningar internationellt och inrikes, även Penang är enkelt att resa till med flyg. Pangkors flygplats skulle ha öppnat i höstas men status är lite oklart. Pangkor blir då buss (4h)+färja, man kan även åka tåg till Butterworth och färja till Penang.

  Tågresan mellan Singapore och Kuala Lumpur är mest rolig om man vill se "inlandet".

  Både flyg och boende är så billigt i Malaysia och Thailand att riktigt trevligt resande är att ha helt öppna bokningar. När jag var på Langkawi senaste bokade jag Langkawi-Kuala Lumpur kvällen innan med Malaysia Airlines för 6-700 kr. Självklart kan man aldrig räkna med en viss prisnivå men att slippa bestämma i förväg hur länge man vill vara på varje ställe kan vara guld värt ibland.
   
 7. Benz

  Benz Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har sökt lite på det här men hittar ingen information om att det finns direkttåg mellan Singapore och Kuala Lumpur. Existerar det eller är det byten som gäller?
   
 8. Sullon

  Sullon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Benz gillar detta.
 9. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

 10. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Vi har, uppdelat på 4 omgångar, spenderat 9 månader i Asien med våra barn (5 och 8 år gamla)

  Först av allt, glöm inte att ta några dagar i Singapore, en helt underbar stad som jag tror barnen kommer gilla också. En bra inkörsport till Sydostasien.

  Vi gillade verkligen Vietnam, förutom maten som var en besvikelse. Antagligen så hade det att göra med våra högt ställda förväntningar. När det gäller strandliv så gillade vi Phu Quoc väldigt mycket. Detta var dock för 2 år sedan och mycket kan ha hänt under den tiden. Det finns en massa ryssar som åker dit, med allt vad det innebär, vi var där dock under någorlunda lågsäsong så var helt ok.

  Thailand är enkelt, så är ni ute efter enkelhet så skulle jag föreslå Koh Lanta. Där byter ni ut ryssar mot svenskar, ön fullkomligt vimlar av svenskar. Dock är livet väldigt enkelt, och barnen kommer direkt få kompisar (vilket inte skall underskattas när de börjar bli lite större och inte riktigt nöjer sig med sina föräldrar).

  Bali, ön vi gärna återkommer till. Vi har upplevt att befolkningen generellt är trevligare på Bali och deras inhemska variant av hinduismen är väldigt spännande. Naturen är helt vidunderlig, och det finns en hel del saker att åka runt och göra. Strandmässigt så är det kanske inte den bästa destinationen. På en budget av 3000SEK per natt så skulle jag i alla fall en vecka ta ett Club-rum på Intercontinental. Sen en vecka någon annanstans, beroende på vad ni vill göra. Tex så är Padma utanför Ubud helt underbart, men ligger ju långt från havet, men nära naturen.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×