Tips på dagsutflykter från New York

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av RickardG, 11 Februari 2015.

 1. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag åker till NYC i början på maj och är sugen på att ge mig av på ett par dagsutflykter. Jag har testat bussresan till Washington D.C. tidigare men den blev rätt krystad med många timmar i bussen och för lite tid på plats.

  Är det någon som känner till hur resorna till Philadelphia, Baltimore, Boston eller Long Island / Hamptons är? Eller har tips på andra utflykter utan övernattning? Det behöver inte vara organiserat, men jag är inte intresserad av att hyra bil.
   
 2. FF#1

  FF#1 Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Det går ju tåg längs kusten, en dryg timme till Philadelphia och drygt 3 till Boston och Washington. Det borde ju funka?
   
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Atlantic city? Woodbury Common Outlets? Går bussar till båda ställena och även om man inte är gambler kan AC vara värt ett besök.
   
 4. OliT

  OliT Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Erik M gillar detta.
 5. Kan tipsa om att skippa Swedish Hill Winery. Motsvarar bobs blandsaft oavsett vad du dricker. Finger lakes är anars ett mycket trevligt område. Ta buss upp till Syracuse och sedan byte till Ithacha som är en fantastisk liten studentstad med Cornell University. Övernattning krävs dock.
   
 6. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Washington går bort men Philadelphia och Boston lockar lite. Vet inte om det är vettigt med en dag och vad som finns att se/göra...

  Woodbury är en självklarhet för shopping men jag är ute efter lite mer "se" än "köpa". Atlantic City har jag fått för mig mest består av ett gäng kasino och en halvt bortspolad boardwalk men det bygger helt och hållet på förutfattade meningar! Kanske dags att kolla lite fakta.

  Låter trevligt, bra tips! Ser ut att vara rätt lång resa dit om man ska ta det över en dag, men jag ska fråga google lite...
   
 7. Homer

  Homer Medlem

 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tyckte iaf det var trevligt att promenera runt i AC.

  Om du ska upp till Woodbury, så kan du köra en kvart till norr ut och besöka Orange County Choppers.
   
 9. telelina

  telelina Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Boston är en härlig stad. Det är lite europeisk känsla på den. Trevligt att promenera omkring i stan. Åka på en båttur, eller titta på alla vackra byggnader. Är du intresserad av amerikansk historia kan du åka till Philly, som är mer "ruffigt". Det är enkelt att ta tåget dit på 1,5h. Philly har många trevliga barer och 3st bryggerier (craft beer). Själv har jag vänner i Philly som jag besöker någon gång per år, det är inte den typiska turiststaden.
   
 10. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Efter att ha surfat runt lite känner jag mig nog mest sugen på en tur till Boston. Jag har lite svårt att avgöra om det är bäst att ta tåg, flyg eller buss. Buss är billigt, finns många avgångar och man kanske får se en hel del av landskapet. Tåg kanske är enklast men är dyrt. Flyg verkar vara snabbast på papperet, men bara att ta sig till/från Manhattan till någon av flygplatserna gör kanske att man totalt sett drar en nitlott.

  Annars funderar jag på en rundtur på long island, men har inte hittat någon som verkar bra än. De jag hittat inkluderar några timmar på en outlet och verkar inte ha fått särskilt bra betyg.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×