Tips om speciell weekend i New York

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Ozz, 14 Maj 2016.

 1. Ozz

  Ozz Medlem

  Ort:
  Skara
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu har jag efter mycket velande fram och tillbaka bestämt mig för var vi skall fira min kära frus 50-årsdag. Då vi har lite begränsad tid i början av juni som vi kan vara borta så var det bara aktuellt med en långweekend. Jag hittade bra priser till New York i Plus idag (hoppas få igenom billiga bud till C) så blir det en torsdag-måndag i början av juni till NYC.

  För oss är det faktiskt första gången i New York och visst har jag rekat en del och planerat löst i huvudet vad vi skall göra. Men med tanke på den korta tiden (4 dygn) vi är där så känns det som att jag vill planera dagarna lite extra.

  Boende har jag funderat på Waldorf Astoria och/eller Hilton Time Square, vill gärna bo på Hilton men är även öppen för andra förslag. Jag har också funderat på att boka School of Rock på Broadway klockan 14 på hennes födelsedag innan födelsedagsmiddagen...

  Jag vore oerhört tacksam för några "must to do-tips" och även om dessa skall förbokas innan för bra plats/slippa lång kö etc. Jag vore också mycket tacksam för tips på bra restauranger, både på födelsedagen men även de andra kvällarna. Tips på grymma barer/rockklubbar som vi inte får missa mottages också mycket tacksamt.

  Torsdag: Landar kl. 14.55
  Fredag:
  Lördag: Broadway kl 14.00, middag på ??? klockan 20.00
  Söndag:
  Måndag: Lyfter hemåt kl 17.20

  Tusen tack på förhand!
   
 2. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Mitt tips är snarast att inte planera in för mycket. Njut av staden genom att gå omkring och insupa pulsen. Däremot är det vettigt att boka middagar då det har en tendens att vara ganska fullsatt på restauranger och avstånden är lite större än vad man tror.

  Vilken typ av mat önskas förslag på?
   
  JSQ, Ozz, Dreamliner och 2 andra gillar detta.
 3. flapps

  flapps Medlem

  Ort:
  Oslo
  Land:
  Sverige Sverige
  Ozz gillar detta.
 4. cbroxe

  cbroxe Medlem

  Ozz gillar detta.
 5. Teddulin

  Teddulin Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ultimat val av resmål enligt mig! Älskar NYC och längtar alltid tillbaka. Du kommer säkert få massvis med bra tips här av personer som har varit där bra fler gånger än mig (5 gånger). För det första; ta med sköna skor för så mycket som man går i NYC gör i alla fall inte jag någon annanstans. När det gäller restauranger finns det ju såklart hur mycket som helst att välja på. Jag vill gärna rekommendera Spice Market Spice Market Restaurant New York | Spice Market Restaurant London | Spice Market Restaurant Doha | Culinary Concepts | Jean- Georges Vongerichten Kör en avsmakningsmeny till lunch där och ni blir inte besvikna (prisvärt, fräscht och gott). En annan sak som jag tycker ni bör göra är att ta en helikoptertour runt Manhattan. Det är enkelt att boka hemifrån men annars hjälper hotellet till att fixa det på plats. Som sagt; du kommer nog få många bra tips. Trevlig resa!
   
  Ozz gillar detta.
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Hissen var största upplevelsen. När stället var nytt var det fin utsikt, men numera är utsikten ganska skymd av de kringliggande skraporna. Åk upp i One World Plaza istället och käka där skulle jag säga.
   
  jerixon, Direktorn och Ozz gillar detta.
 7. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det finns för övrigt en tråd för restaurangtips i New York med massor av bra tips.
   
  Ozz gillar detta.
 8. Ozz

  Ozz Medlem

  Ort:
  Skara
  Land:
  Sverige Sverige
  Wow, vilket engagemang en lördagkväll, jag är överväldigad :)
  Bra restauranger utan strikt klädkod skulle jag vilja säga, skön intim laid back stämning, gärna italiensk men även burgarhak av bättre sort gillas. Födelsedagsmiddagen skulle varit kul att käka på nåt riktigt bra ställe och jag skulle kunna tänka mig att ha skjorta dagen till ära. Skall självklart kolla tråden med restaurangtips som du nämnde ovan. Bokade resan för några timmar sedan och har inte hunnit så långt än.
  Kollade faktiskt helikopterturer för en stund sedan via Viator. Skall man boka via en sån typ av sida eller finns det nån generalregel var man bokar den typen av aktiviteter? Har även kollat in en kvällskryssning med middag med eget VIP-bord, undra om det är nåt att ha...?

  Tusen tack för alla bra tips hittils :)
   
 9. Teddulin

  Teddulin Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det går säkert utmärkt att boka genom dom om du vill. Jag bokade genom helinyc.com för nåt år sen men vet inte om dom finns kvar då jag inte kommer in på hemsidan för tillfället.
   
 10. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Burgaren på "The Spotted Pig" (The Spotted Pig är riktigt bra och prisvärd. Där går det inte att boka bord. Ingen klädkod dock ganska trångt om saligheten.

  Man kan även ta båt över till Hoboken och äta på The Chart House - enastående utsikt över Manhattan. Bra mat. Billigare än på Manhattan. Skön italiensk stämning? Nja det är i alla fall en hel del personer med italienskt ursprung och en del har mer pengar än smak... Men det är roligt att titta på dem ;) Skjorta är dock ett krav där.

  Smith & Wollenskys tror jag har bra burgare. De har åtminstone jäkligt bra kött och de ställena brukar ha bra burgare också. Men miljön är nog inte så väldigt laidback skulle jag säga.
   
  Adam Nordén, Ozz, jsn och 1 annan gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×