Tips och idéer för avkopplande semester i Karibien

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Henke, 7 Januari 2012.

 1. Henke

  Henke Medlem

  Hej,

  Jag ska åka "någonstans" i Karibien på semester mellan 1 mars- 11 mars då jag ska kombinera det med en längre resa till Chicago.

  Skulle gärna vilja ha tips, idéer och erfarenheter vart jag ska åka och vilka Resort jag ska bo på för att få en härlig avkopplande semester.

  Det som jag har tittat lite på är Cancun, Dominikanska, Curaçao, Aruba, Cuba, finns många fler också. Letar efter någonting medel i pris men så hög standard som möjligt, ska man ha All-inclusive eller inte?

  Oerthört tacksam om ni kan delge era tips till mig.
   
  Last edited: 11 Januari 2012
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan inte så mycket om resorts i karibien, men jag kan varmt rekommendera en kryssning med Royal Caribbean istället. Då får du se lite olika ställen och jag kan garantera att det är avkopplande.
   
 3. Henke

  Henke Medlem

  Jag har redan åkt på en liknande kryssning där och är tyvärr inte intresserad av det denna gång,
   
 4. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag gillar Kuba väldigt mycket, men måste rekommendera dig att välja en annan ö om du enbart är ute efter hög komfort och ren avkoppling.
  Min andra favorit är Jamaica. Undvik södra sidan, inkl Kingston, om du är ute efter resorts american style. Båda dessa öar kan dock bjuda på en massa annat också om man är mer äventyrligt lagd eller vill se något verkligt annorlunda.
   
 5. Resenären

  Resenären Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kan rekomendera St Lucia. En tropiskt grön ö, med de berömda Piton bergen.
  Jag bodde här:St Lucia Resorts | The Jalousie Plantation Luxury Resort In St Lucia
  Egna små stugor och en bedårande utsikt, är något som erbjuds. Hustrun tyckte inte om de krokiga och riktigt dåliga vägarna, som taxin tog oss från flygplatsen till hotellet. Därav åkte vi helikopter på returresan. Mkt smidigt och en härlig tur!
   
  1 person likes this.
 6. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  St Maarten är trevligt, men något dyrare än de förslag du själv nämnt. Aruba är lite småtrist eftersom det är en ganska torr och karg ö. Fast ur sol och bad synpunkt helt OK. Cayman Island har riktigt fint vatten och stränderna är också fina. Cancun är prisvärt men så är det heller inte karibien. Dominikanska är billigt (billigast?) och en helt OK och ganska fin ö. Men måste tyvärr påpeka att charterkänslan är påtaglig nästan vart man än åker där inkl södra och sydöstra delarna som ska vara mer "genuina".

  Kuba skulle jag personligen vilja besöka, men kan ju vara svårt om du åker från Chicago. Då måste du upp via Kanada i så fall.
   
 7. Hej,

  Sitter nu på Hilton Garden Inn på 35th Street i New York, och har precis landat från St. Maarten där jag har varit i 3 nätter och St Kitts en vecka innan detta. Sedan augusti har jag nu testat Curacao, St. Kitts & Nevis samt St. Maarten. Det beror på vad man gillar:
  St. Kitts - mycket rustikt, men härligt. Lagom dyrt, vi bodde på Marriott
  Nevis - underbart, men dyrt. Har du stålar, Four Season såg magnifikt ut
  St. Maarten - nja... Inte min smak, men vi bodde fint på Westin
  Curacao - älskade mina 6 dagar där. Marriott och Hilton grannar. Hilton bättre beach, Marriott bättre (och nyare) hotell.

  Cancun är Las Vegas i Mexikanska Golfen; inte något jag kan rekommendera. Kom ihåg att om du vill från ORD till Cuba måste du köpa en biljett till Kanada och börja resan där. American Airlines har flighter från MIA, men jag tror dessa är enbart för "lokala". Jamaica - ta med skottsäker väst. Cayman, ta med AMEX Centurion.

  CUR skulle jag resa, men svårare med flyg. American Airlines via MIA blir bäst.

  Jag hade lagt rösten på CUR
   
  1 person likes this.
 8. Henke

  Henke Medlem

  Har kollat lite på Dominikanska och Samana halvön och framförallt hotellet "Gran Bahia Principe Cayo Levantado" som jag tycker verka vara ett riktigt klipp, någon som har varit där och isåfall kan dela med sig av lite erfarenheter?
   
 9. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Lite OT: Coolt! Vi bodde på Hampton Inn (granne med HGI). Vilken våning bor du på och hur många hissar har de? Vi hade problem med att det bara fanns två hissar som delades av både gäster och personal...
   
 10. Tjena, man hade 3 hissar och det gick precis, lite stress i rusningen. Jag bodde bara en natt, och jag kom dit 21:30 och åkte 13:00 nästa dag. Jag hade bokat Waldorf för $220 + skatter, men såg detta för $115 + skatter som är oslagbart! Rummet var inte stort, men funkade för en person. Jag gissar att priset gjorde att jag inte fick en uppgradering Dock skulle jag inte vilja bo 2 personer i en vecka där trots det överlägsna läget. Frullen helt ok, och den ingick!
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×