Tips behövs om Västra Florida - Anna Maria

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Golfkillen, 29 Augusti 2013.

 1. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Nu har ju sommaren så smått börjat gå över till höst. Det är lite mörkare, och luften är kyligare på morgonen. Då får man ju fundera lite på resa inför den riktiga hösten. Vår planerade resa till västkusten i USA blev nedlagd på grund av husköp. Nu är det så att fru Golfkillens mage växer i snabb takt, och den tid vi måste resa är november, efter det så kan det bli problem med försäkringar osv. Vi reser med ett barn på 2.5 år. Vi har kollat på Thailand, men efter att ha spenderat 3 månader där för något år sedan så är vi inte jättesugna på det. Miami gillar vi, men jag tycker inte stränderna där är speciellt barnvänliga, dvs höga vågor, strömmar osv. Då fick vi ett tips om Anna Maria (dvs öarna söder om Tampa). Är det någon här som har tips om denna del av USA. Letar framförallt efter var man skall bo, vad man kan göra i närområdet osv (jag har varit en del i Miami, så där vet jag vad man kan göra).

  Om någon är intresserad så tittar vi just nu på British Airways WT+ till Miami, ett bra pris på 30k för oss tre. Vi dock tänkt boka så sent som möjligt, dvs mitten / slutet av oktober pga eventuella komplikationer som kan uppstå.
   
 2. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Om du vill hyra en villa brukar det finnas en hel del på Blocket. Jag har bott några gånger i närheten av Fort Mayers både på hotell och hyrt villa. Jag tycker den sidan av Florida är trevligare och lugnare än östsidan.
   
  jerixon gillar detta.
 3. Xilan

  Xilan Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan verkligen rekommendera stranden Siesta Key Beach utanför Sarasota.
  Enligt skyltar på stranden är den utsedd till världens vitaste strand. Sanden är så vit att den reflekterar det mesta av solljuset och värmen. Vi var där en riktigt het dag i juni ett år och sanden var behagligt sval att gå och ligga på.

  Siesta Beach - Wikipedia, the free encyclopedia

  Jag har tyvärr inga tips på var var ni ska bo, men det var ett tips på något att göra i alla fall.
   
  2 personer gillar detta.
 4. kristofergustafsson

  kristofergustafsson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Håller med om att västkusten är trevligare än östkusten, om man nu inte är ute efter partylivet.

  Runt Tampa finns en hel del nöjesparker (fler ju närmare Orlando du kommer såklart), bland annat kan jag rekommendera Busch Gardens Tampa | Tampa Florida Theme Park som både har bra åkattraktioner och en riktigt fin djurpark!
   
 5. Bergling

  Bergling Medlem

  Skall också till Florida i höst, mitten/slutet på oktober, och kommer att tillbringa ungefär en vecka på västkusten (blir mestadels Orlando i övrigt). Har kollat en hel del på både hotell och områden att bo i där, dock inget bokat ännu. Har kollat en del på Sanibel och Marco Island, som verkar lite lugnt och laid back.
   
 6. SeaPlanePilot

  SeaPlanePilot Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har släkt i Tampa/St Petersburg och har besökt Clearwater Beach och St Pete Beach. Jag gillar den sockervita stranden - mer inbjudande än Miami eller Ft Lauderdale.
  För den konstintresserade kan jag rekommendera Salvador Dali Museum i St Petersburg med den största samlingen utanför Europa.
   
 7. Bridgeman

  Bridgeman Medlem

  Ort:
  Sundsvall
  Land:
  Sverige Sverige
  Tycker ni skall se er omkring runt Fort Myers Beach - Cape Coral. Sedan beror det på hur ni vill bo om ni vill bo på hotell, hyra lägenhet eller hus. Har varit i området ett antal gånger och har en hel del tips på området. Mycket bra område för barnfamiljer.
   
 8. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Vi kan bo varsomhelst, bara det är ståndsmässigt. Skämt åsido, stranden skall vara barnvänlig, dvs inte mycket snäckor osv. Egen pool är alltid bra. Är detta område bättre än Anna Maria?
   
 9. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Lite ändrade planer. På grund av oförutsedda händelser på jobbet så kan vi inte åka i början av november, utan skall vi åka så får det bli i början av december. Södra Florida i början av december kan ju vara sådär rent vädermässigt. Jag har dock bara varit på östkusten tidigare, någon som varit på västkusten i december? Vi hade gärna väntat lite, men British Airways låter oss inte flyga i januari - februari som vi egentligen vill (min fru blir bara tjockare och tjockare ;))
   
 10. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Resa nu bokad med British Airways i WT+. Det blir 2.5 veckor någonstans i Florida. Vi flyger till Miami, och börjar semestern på South Beach för några lugna dagar. Sen har vi för tillfället en vecka bokad på Fort Myers Beach. Har dock ingen aning om detta är barnvänligt / trevligt så hotellet är såklart avbokningsbart. Tanken är sen att leka av oss i Orlando två dagar. De sista 5 dagarna är antingen i Fort Lauderdale eller i Miami (eller någon annanstans, jag har svårt att bestämma mig ;)).

  Trots att kanske ingen är intresserad så håller jag er uppdaterade :D!
   
  3 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×