[Tips] Airport '86 live

Diskussion i 'Övrigt' startad av Jacob, 30 Juni 2012.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Ett litet tips till er som är flyghistoriskt intresserade och med glädje ser tillbaka på hur det var att resa för 20-30 år sedan.

  Airport '86 live är som namnet antyder ett liveprogram som sändes 7 dagar i sträck på BBC år 1986 där man varje dag följde olika delar av verksamheten på London Heathrow.

  Programmet tittar på olika delar som trafikledningen, bagagelastningen, flight operations, kabinservice, cockpit, training för piloter och kabinpersonal m.m. Man pratar även med passagerare och programmet innehåller ett flertal trevliga intervjuer med nyckelpersoner från olika avdelningar.

  Under hela veckan får man dessutom följa med en flygvärdinna på British Airways, Paula. Hon börjar i studion på Heathrow dag 1 och reser därefter till Muscat och vidare till Singapore och Australien och ger varje dag en kort rapport vad som hänt sedan sist.

  Under veckan följer de dessutom en specifik Boeing 757, "Raglan Castle". Varje dag får man veta var flygplanet varit sedan förra programmet och hur många passagerare och miles det flugit. Varje dag tar man även upp några nyhetsartiklar som funnits i de brittiska tidningarna rörande flygindustrin.

  En av höjdpunkterna är ett reportage från en flygning med Singapore Airlines (som just blivit "Airline of the year") i en Boeing 747. Man får se kabinservicen, maten och stolarna i både business och första klass, hur det såg ut för 25 år sedan. Något som i alla fall inte förändrats är deras Singapore Girls, de bar samma klädsel och håruppsättningar redan då.

  I ett annat program får man en guidning i flygmat och får titta på måltidsbrickor från tre olika flygbolag med kommentarer från en cateringexpert. Ytterligare två höjdpunkter är ett reportage från en helikopterflygning Heathrow-centrala London samt ett reportage från London City airport som skulle öppna kort därefter.

  [video=youtube;2m4wKg8VjKw]http://www.youtube.com/watch?v=2m4wKg8VjKw[/video]

  Riktigt kul programserie, mycket välgjort, som med det mesta från BBC. Tre timmar ordentlig underhållning. Har tyvärr inte hittat någon sida där man kan se programmet på internet (annat än det korta introt ovan, första två minuterna av första avsnittet) men hittade att man kan beställa programmet på DVD via denna länk. Knappt 11 pund inkl frakt till Sverige.

  Classic Aviation TV | Rare and deleted technical aviation and motoring tv.
   
  5 personer gillar detta.
 2. Jacob

  Jacob Medlem

  Och nu har det kommit en efterföljare till denna, "Airport Live 2013", även detta producerat av BBC. Serien sändes live fyra dagar i rad kl 20 från Heathrow i maj 2013.

  Totalt fyra avsnitt på en timme vardera, i första avsnittet får man bl.a. titta in i en Singapore Airlines Airbus A380 där reportern testar Suites. Lite kul då Singapore Airlines First även figurerade i 1986 års version.

  [video=youtube;ozYdENqyu-g]http://www.youtube.com/watch?v=ozYdENqyu-g[/video]
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×