Tio nya flyglinjer till Arlanda skulle ge miljardvinster för Stockholm

Diskussion i 'Flygplatser' startad av Jacob, 18 Oktober 2012.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Idag presenteras en ny rapport om Stockholms internationella tillgänglighet vid ett seminarium på Länsstyrelsen. I rapporten framgår att tio nya internationella direktlinjer till Stockholm Arlanda flygplats skulle ge ekonomiska vinster i miljardklassen för både passagerare och näringsliv. Det handlar också om att klara konkurrensen med andra storstadsregioner.

  I rapporten anser man att Stockholmsregionen backat i utveckling sedan 2008, mycket som en följd av att flera internationella flyglinjer från Arlanda lagts ner vilket får konsekvenser när internationella företag ska verka i Stockholm. I rapporten uppskattas att de nedlagda linjerna inneburit en förlust i utebliven produktion motsvarande 2,3 miljarder kronor.

  De nya flyglinjer som föreslås i rapporten, och som beräkningarna bygger på, är Los Angeles (USA), San Francisco (USA), Hongkong (Kina), Delhi (Indien), Singapore, Shanghai (Kina), Tokyo (Japan), Sao Paolo (Brasilien) och Johannesburg (Sydafrika).

  - Slutsatserna är tydliga: Stockholms län behöver öka sin internationella tillgänglighet för att klara konkurrensen med andra storstadsregioner, säger David Schubert vid Länsstyrelsens tillväxtavdelning.

  Rapporten kan läsas i sin helhet via denna länk.
   
  3 personer gillar detta.
 2. Jacob

  Jacob Medlem

  Idag torsdag presenteras en ny rapport om Stockholms internationella tillgänglighet vid ett seminarium på Länsstyrelsen. I rapporten framgår att tio nya internationella direktlinjer till Stockholm Arlanda flygplats skulle ge ekonomiska vinster i miljardklassen för både passagerare och näringsliv. Det handlar också om att klara konkurrensen med andra storstadsregioner. I rapporten anser man att Stockholmsregionen backat…
   

  View the full post

 3. Timotey

  Timotey Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Låter great men blir det verklighet? Törs någon/några satsa?
   
 4. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  SAS är i vanlig ordning helt ointresserade av att starta direktlinjer till/från skandinaviens största och för storföretag viktigaste huvudstad. Vi får hoppas att någon annan inser möjligheten som SAS sumpar.
   
  3 personer gillar detta.
 5. Det skulle ju överraska om alla blev verklighet, men den jag skulle kunna tänka mig att satsa på om jag vore investerare vore absolut Sao Paolo. Känner folk ur flera branscher som regelbundet åker dit och har också hört att det är en av "Sveriges" största affärs/industristäder.

  Indien känns också lite outforskat från ARN, så Dehli vore spännande att se.

  Men så länge SK koncentrerar sig på CPH kommer det väl inte expandera så mycket, även om jag håller med om att Stockholm har för dåliga förbindelser i förhållande till sin betydelse.
   
 6. deltamartin

  deltamartin Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vi får väl hoppas att SQ öppnar sin rutt till ARN iaf som det var snack om. Har det vart något mer snack om den på senaste tiden? SAS och SQ's Joint Venture var väl färdigt tror jag, men hittills inga fler avgångar till Skandinavien om jag minns rätt.
   
 7. Jag antar att Arlanda eller Swedavia måste ge något slags morot för utländska flygbolag att börja operera flygning till Stockholm.

  T ex japansk motsvarighet av luftfartsverket och Osaka Kansai flygplats fick lova till arabiska flygbolagen att om de körde till Osaka Kansai(KIX) först skulle de få slottid på Tokyo Narita(NRT) flygplats senare.
   
 8. Känns som lastbils tillverkaren i Södertälje skulle kunna vara med och sponsra en linje till Sao Paolo :rolleyes:
  Här skulle en 787 verkligen göra ett bra jobb tror jag, tråkigt att SAS är så passiva…
  LAX borde väl lätt gå runt från CPH eller ARN?
   
 9. Timotey

  Timotey Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Eller så skramlar vi och startar BC Airlines och flyger på alla de 10 nämnda destinationerna och håvar sedan in miljarder. Bara en tanke
   
 10. JonW

  JonW Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Du menar att om dom lovar att börja flyga till ARN så får de som morot förtur till en slottid på GOT senare? ;)
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×