Senaste nytt

Tinad älgfärs?

Concorde

Founding Member
Tog ut ett kg älgfärs ur frysen i lördags för att tina. Satte in det i kylen antingen lördag kväll eller söndag förmiddag då det tinat ganska väl, men kändes fortfarande svalt (köttet).

Idag är det måndag och jag skulle egentligen lagat färsen igår, men vi hamnade på BB eftersom Concorde Jr. II hade lite bråttom. Är färsen körd för tillagning ikväll tror ni?

(ja, alla mår bra ;) Det blev in kille till).
 
Bör inte vara några som helst problem om den var OK från början.
Se bara till att den blir genomlagad, dvs inget rött.
 
Grattis till tillökningen!

Om det är köpt älgfärs skulle jag lukta innan stekning, steka ordentligt och slänga resterna, egenhändigt fixad älgfärs skulle tyvärr få gå i sopen direkt. :( Färs är väldigt känsligt.
 

Lukas2

Medlem
Man får grattulera.
Hur ser färsen ut?? Luktar?
Tror du kan använda den. (I värsta fall så märks det ifall ni måste kaskad kräkas om några timmar.)
 
Toppen