Tillgänglighet i First Class till Toronto för 2-för-1 awardbokning

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av John Mack, 29 Maj 2015.

 1. John Mack

  John Mack Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag vet att det är för tidigt att boka än men jag tänkte ändå kolla vad ni tror om möjligheten till att få tag i 2 st F biljetter för resa till Toronto i slutet på sept 2016. Jag tänkte använda en 2-1 voucher/poäng. Är det viktigt att boka när biljetterna släpps eller kommer det nya löpande? Vilket bolag bör man satsa på?
   
 2. Eftersom du tänker använda 2-4-1-voucher antar jag att du använder Eurobonus. Det släpps platser till Lufthansas F 14 dagar innan avresedatum. Swiss har du inte tillgång till. Inget annat flygbolag i Lufthansa Group har First förutom Lufthansa och LX. Du kan alltså som tidigast boka din resa i mitten av augusti, förutsatt att avresedatum är i början på september.
   
 3. John Mack

  John Mack Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Resan är tänkt för 2016 och bokning är väl tidigast 330 dagar innan? Tanken är att boka något annat först och byta till Lufthansa om det finns plats 2 veckor innan. Frågan gäller vilket bolag jag bör boka först samt om det är rimligt att hitta 2 st Awardbiljetter i F.
   
 4. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  F till Toronto med Lufthansa försvinner väl till hösten??
   
 5. John Mack

  John Mack Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ok, vad ska vi satsa på då? Helst bara ett byte.
   
 6. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Om inte Lufthansa kommer att flyga dit med F ser jag ingen större idé att boka F dit, utan då räcker nog business istället. Alternativet är om du kan få tag på Lufthansa F till östkusten eller Chicago och sedan byta till Air Canada eller United för vidare resa till Toronto.

  Tidigare har det inte varit helt omöjligt att hitta 2 award-platser i F med Lufthansa till just Toronto (även om det inte varit jättevanligt). Hur det ser ut om 1½ är dock svårt att sia om, mycket kommer att ändras fram tills dess.

  Om jag vore du skulle jag boka något i business som ni är nöjda med när biljetterna börjar dyka upp (brukar vara ca 330 dagar i förväg men kan släppas när som helst efteråt). Vet inte vilka preferenser ni har med SAS direkt till Chicago/New York och byta till United/Air Canada kan vara ett alternativ. Annars flyger väl Air Canada med en Dreamliner på Köpenhamn-Toronto som säkert kan vara ett bra alternativ. I den mån det är möjligt skulle jag nog försöka undvika United över Atlanten.
   
 7. Air Canada med Dreamliner var just det jag tänkte föreslå. Eller SAS nya A330 som borde levererats då till Newark direkt. Eller nya direktflighten till Boston?
   
 8. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Är Boston bekräftat?

   
 9. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Det kan man väl anse då när @Martin Björnström med bra connections in i SAS säger som han gör :)
   
 10. Haha, jag bara driver med er :p
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×